در کارگاه آموزشی تخصصی اثرات اقلیم بر محصولات زراعی مطرح شد:
پاسخ به تغییرات اقلیمی با «شورورزی»؛ از تامین علوفه تا مهار ریزگردها

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری در این کارگاه آموزش ملی که توسط موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در روز یکشنبه ۱۳ مهرماه برگزار گردید، جمع کثیری از مدیران، محققان، کارشناسان و مروجان حضور داشتند و سرپرست مرکز ملی تحقیقات شوری سخنران این کارگاه بود. محمدحسن رحیمیان اذعان داشت که شورورزی یک راهکار علمی و عملیاتی برای سازگاری و افزایش تابآوری بخش کشاورزی در برابر تغییرات اقلیمی است. این راهکار بر اساس استفاده بهینه از منابع آب نامتعارف و بسیار شور بنیانگذاری شده است و ضمن کمک به تامین بخشی از علوفه مورد نیاز کشور و نقش آفرینی در تامین امنیت غذایی جامعه، میتواند به حل برخی چالشهای اجتماعی نظیر اشتغال و یا مسائل زیست محیطی نظیر مهار ریزگردها، احیای اراضی، کنترل سطح ایستابی، احداث بادشکن، جلوگیری از فرسایش و آلودگی خاک نیز کمک نماید.
لازم به ذکر است که مرکز ملی تحقیقات شوری پیشرو در معرفی و تبیین واژه «شورورزی» بوده و سعی دارد که با در نظر گرفتن ظرفیتهای اکوسیستمی موجود در مناطق مختلف جغرافیایی کشور، تهدیدهای موجود در زمینه منابع آب و خاک بسیار شور و نامتعارف را تبدیل به فرصتی برای تامین علوفه، ایجاد امنیت غذایی، اشتغالزایی و ارائه خدمات زیستمحیطی به کشور نماید.