عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان:
مدیریت تغذیه صحیح گندم خلاء عملکرد را کاهش میدهد
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، علیرضا جعفرنژادی عضو هیئت علمی مرکز در جمع کشاورزان شهرستان حمیدیه گفت: از آنجا که تعداد سنبله در واحد سطح از اجزای بسیار مهم عملکرد گندم محسوب شده و حدود ۶۵ درصد عملکرد نهایی مربوط به این جزء است، بنابراین تثبیت این بخش، نقش کلیدی در کاهش خلاء عملکرد دارد.
وی با بیان اینکه این جزء حیاتی از زمان کاشت تا مرحله پنجهزنی و تثبیت پنجهها شکل میگیرد، اظهار داشت: هرگونه اقدام مدیریتی که به تثبیت موفق تعداد سنبله در هکتار بینجامد، به طور مستقیم در افزایش عملکرد گندم مؤثر خواهد بود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات خوزستان در توضیح برنامه غذایی بهینه گندم، تصریح کرد: بر اساس توصیههای فنی، اولین مرحله کود سرک (اوره) باید به میزان ۳۰ درصد از کل نیاز این مرحله، در زمان مناسب مصرف شود.
جعفرنژادی خاطرنشان کرد: زمان مناسب برای مصرف این کود سرک، همزمان با مرحله دو تا سه برگی بوتههای گندم یا به عبارت دیگر، آبیاری دوم مزرعه است.
وی تأکید کرد: رعایت دقیق زمان و مقدار مصرف کود، بر اساس آزمون خاک و شرایط مزرعه، عاملی تعیینکننده در دستیابی به حداکثر پتانسیل تولید و کاهش فاصله عملکرد واقعی از عملکرد قابل دستیابی است.


