پردیس آموزش کشاورزی کهنوج برگزار کرد؛
دوره آموزشی « سیستم کشت توأم گیاهان در نخلستان » در شهرستان کهنوج
بهگزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان؛ این دوره با تدریس علیرضا حیدری کارشناس پردیس آموزش کشاورزی کهنوج در تاریخ پنجم آذرماه در روستای شاداب از توابع بخش مرکزی شهرستان کهنوج برگزار شد.
مدرس دوره ضمن برشمردن اهمیت نخل در اقتصاد و سبد غذایی مردم این منطقه، به عوامل تهدید کنندهی حیات نخل از جمله عوامل قهری طبیعی، خشکسالی و گرمای هوا و همچنین آفات مهم این درخت ارزشمند پرداخته و از جمله ی راهکارهای مناسب و تسهیل کننده ی دوام نخل خرما را کشت توأم و میانه کاری عنوان کرد .
حیدری مزیت های میانه کاری در نخلستان ها را : افزایش بازده ـ استفاده بهینه از منابع مانند نورخورشید، آب و مواد غذایی، افزایش بهره وری ـ افزایش عملکرد برشمرد . وی افزود : گیاهان با ریشه های سطحی مواد غذایی را از سطوح بالایی زمین استخراج و نخل از اعماق پایینتر و این مهم باعث حداکثر استفاده از مواد غذایی خواهد شد.
مدرس دوره کاهش ریسک ناشی از اتکاء بر یک کشت مانند خطر آفات و بیماری ها و حوادث طبیعی و مقاومت های متفاوت به شرایط طبیعی از جانب محصولات مختلف را از مزایای دیگر کشت توأم عنوان کرد.
از ارقام اقتصادی متنوع خرما در جنوب کرمان و شهرستان کهنوج می توان به ترتیب از زودرس تا دیررس به : آلمهتری، نگار، خنیزی، کلوته، مضافتی، مرداسنگ و هلیله ای اشاره کرد که دامنه ی تحمل متفاوت به عوامل قهری و آفات و بیماری ها دارند که باید در توسعه ی نخلستان ها به این مهم توجه کرد .


