حضور رئیس سازمان تات در جشنواره ملی و رونمایی از دستاوردهای علمی

۰۷ آذر ۱۴۰۴ | ۰۸:۵۷ کد : ۶۸۳۹ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۴۱
چهارمین جشنواره ملی انار ساوه با حضور غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد؛ رویدادی که با معرفی ایده‌های نوآورانه، رونمایی از ثبت رسمی جشنواره در تقویم گردشگری و بازدید از طرح‌های تحقیقاتی پردیس انار ساوه، جلوه‌ای تازه از ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور در حوزه انار را به نمایش گذاشت.
حضور رئیس سازمان تات در جشنواره ملی و رونمایی از دستاوردهای علمی

به گزارش روابط‌عمومی سازمان تات، چهارمین جشنواره ملی انار ساوه و اقوام ایرانی با حضور غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد. در این سفر، حسین فرازمند معاون توسعه مدیریت و منابع، کاظم محمدپور مشاور معاون وزیر و سرپرست امور مؤسسه‌ها و مراکز ملی و استانی، و محمدرضا صفرنژاد رئیس مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، ایشان را همراهی کردند.

هیأت سازمان تات با حضور در پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از فعالیت‌های تحقیقاتی این پردیس بازدید کردند. در جریان این بازدید، نرجسی سرپرست پردیس، توضیحاتی درباره ارقام انار، پروژه تحقیقاتی «کاربرد سایبان برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی» و سایر فعالیت‌های علمی ارائه کرد. همچنین یوسفی معاون پژوهشی مرکز و حسین فرازمند معاون توسعه مدیریت و منابع، به عنوان محققان حوزه انار، گزارشی درباره مدیریت کرم گلوگاه انار و پروژه‌های مرتبط ارائه دادند.

در ادامه این سفر، مراسم رونمایی از گواهی‌نامه ثبت رویداد جشنواره انار در تقویم رسمی رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

همچنین با حضور گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات، از چهار ایده برتر جشنواره تقدیر شد. در این رویداد:

از میان ۳۷ ایده ارسالی، پس از دو مرحله داوری تخصصی، ۱۰ ایده برتر انتخاب شد

داوری نهایی در وزارت جهاد کشاورزی انجام گرفت

سه ایده برتر و یک ایده برتر از نظر بخش اجرا معرفی شدند

ایده‌های برگزیده عبارت‌اند از:

ایده اول: استفاده از پودر انار دانه در تولید کره پسته

ایده دوم (دو ایده هم‌رتبه):

1. آنتی‌اکسیدان پوست انار – کارآیی عصاره میکروذره‌ای پوست انار بر پایداری روغن جوانه ذرت در سرخ‌کردن عمیق

2. تولید آنتی‌اکسیدان طبیعی بر پایه پلی‌فنول‌های انار برای پایداری و افزایش عمر انبارداری روغن هسته انار و سایر روغن‌های خوراکی حساس

ایده سوم: تولید پوست انار با حفظ ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی با روش خشک‌سازی توسط امواج رادیویی

ایده برتر بخش اجرا: غنی‌سازی خاک و کاهش مصرف آب در باغ‌های انار به روش «شبه‌گلدانی»

در بخش دیگری از برنامه‌ها، نمایشگاه عرضه انار و محصولات روستایی در حاشیه جشنواره در شهر انار افتتاح شد که در آن، تولیدات بومی و دستاوردهای کشاورزی منطقه عرضه شد.

در این سفر، هیأت سازمان تات همچنین از غرفه پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه در نمایشگاه انار و محصولات کشاورزی بازدید کرد. محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید حضور داشت.

چهارمین جشنواره ملی انار ساوه فرصتی بود تا ظرفیت‌های تحقیقاتی، نوآوری‌های علمی، دستاوردهای فناورانه و توانمندی‌های سازمان تات در زنجیره ارزش انار، به‌ویژه در حوزه‌های گیاه‌پزشکی، مدیریت باغ، فرآوری و فناوری‌های نوین، برای فعالان بخش کشاورزی و گردشگری کشور معرفی شود.


اخبار مرتبط