به همت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان؛
کارگاه آموزشی ترویج کشت عدس و نخود برگزار شد
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، کارگاه آموزشی ترویج کشت عدس و نخود به همت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان و با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و معاونت بهبود تولیدات گیاهی گلستان و با حضور رئیس مرکز تحقیقات، نمایندگان ولیفقیه، مدیران ستادی و شهرستانی سازمان جهاد کشاورزی، محققان، کارشناسان ترویج، کارشناسان طرح جهش تولید در دیمزارها، مروجین پهنه و بهرهبرداران استان با تدریس حقپرست و حسنیان خوشرو از اعضا هیات علمی مؤسسه تحقیقات دیم کشور در سالن سازمان تعاون روستایی برگزار شد.
در این نشست تخصصی ابتدا روشنی رئیس مرکز تحقیقات ضمن خوشامدگویی به توسعه کشت حبوبات در گلستان و اهمیت راهبردی این محصولات در امنیت غذایی، سلامت خاک و اقتصاد کشاورزی پرداخته و اعلام کرد که با وجود اشاره مستقیم به حبوبات در قرآن کریم و متون دینی، مصرف و سطح کشت آن در کشور بسیار کمتر از استانداردهای جهانی است.
وی گفت: از ۶ میلیون هکتار اراضی قابل کشت کشور، الگوی صحیح تناوب ایجاب میکند که حداقل نیمی از آن به حبوبات اختصاص یابد، اما سهم فعلی تنها حدود ۸ درصد است.
روشنی همچنین اعلام کرد که سیاستهای حمایتی جدید از همین فصل زراعی آغاز میشود و نگاه تازهای برای ارتقای جایگاه حبوبات در الگوی کشت و سفره غذایی مردم دنبال خواهد شد.
در ادامه مهقانی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد، اقلیم متنوع استان گلستان، پتانسیل بالقوه تولید حبوبات، برنامهریزی جهت تولید و تأمین بذور اصلاح شده و آموزش اصول صحیح مدیریت مزرعه میتواند استان گلستان را به یکی از قطبهای تولید حبوبات در کشور تبدیل کند.
در ادامه کارگاه حقپرست، محقق برجسته حبوبات مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، به مباحث علمی و ترویج کشت و فرهنگ غذایی حبوبات و اهمیت کشت حفاطتی جهت حفظ منابع آب و خاک و مدیریت بهینه مزرعه پرداخت و تأکید کرد که با الگوی مصرف و داشتن رژیم غذایی صحیح میتوانیم نقش مهمی در ارتقا امنیت غذایی و سلامت در کشور داشته باشیم.
وی اظهار داشت، سرانه مصرف نخود در ایران تنها ۲.۵ کیلوگرم در سال است و این در حالیست که نخود میتواند هم سلامت مردم را ارتقا دهد و هم پایداری منابع آب و خاک را حفظ نماید.
وی ادامه داد با هدف تغییر ذائقه و ترویج نخود در جیره غذایی ایرانیان، برنامههای آموزشی و فرهنگی در حال اجراست تا نخود به عنوان محصولی پایدار و مغذی جایگاه مناسب خود را در سفره مردم پیدا کند.
در ادامه حسنیان خوشرو در مورد ویژگیهای ارقام معرفی شده نخود و عدس کشور، اصول فنی و صحیح کاشت، داشت و برداشت مکانیزه ارقام، مطالب مبسوطی ارائه کرد.
همچنین در جنب کارگاه تخصصی، نمایشگاه غذاهای محلی با حبوبات و محصولات کمآببر با همکاری واحد زنان روستایی و عشایری ترویج استان و با شرکت بانوان روستایی برگزار شد که در آن به معرفی انواع غذاهایی که مواد اولیه آنها حبوباتی مانند نخود و عدس بود پرداخته شد.


