محقق عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان در گفتگو با ایسنامطرح کرد:

تولید پیازهای استاندارد زعفران از نیازهای خراسان شمالی

۲۷ مهر ۱۴۰۴ | ۰۸:۳۰ کد : ۴۰۴۶ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۱۷
محقق عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی گفت: یکی دیگر از طرح‌های تحقیقاتی مورد نیاز در ارتباط با زعفران که در این استان باید انجام شود، تعیین میزان ماده موثره این محصول است که با اجرای این طرح موضوع صادرات آن نیز راحت‌تر انجام می‌شود.
تولید پیازهای استاندارد زعفران از نیازهای خراسان شمالی

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی،  مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تولید پیازهای استاندارد از اقدامات ضروری است که در ارتباط با تولید زعفران باید در استان انجام شود، باید پیازهایی عاری از آلودگی به کنه و درشت تولید شود.

وی گفت: پیازهای زعفران تولیدشده در این استان متعلق به مناطق مختلف بوده و هنوز مشخص نشده که کدام پیاز زعفران باکیفیت‌تر و استاندارد است.

باور افزود: یکی از پروژه‌های تحقیقاتی که در ارتباط با کشت زعفران در این استان باید انجام شود این است که اقلیم مناسب کشت این محصول شناسایی شود. هنوز نقشه پهنه‌بندی برای کشت این محصول در این استان تهیه نشده، اما یکی از نیازهای اساسی برای کشت آن است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌های تحقیقاتی مورد نیاز در ارتباط با زعفران که در این استان باید انجام شود، تعیین میزان ماده موثره این محصول است که با اجرای این طرح موضوع صادرات آن نیز راحت‌تر انجام می‌شود.

باور ادامه داد: در صادرات محصول زعفران، کیفیت و میزان ماده موثره بسیار مهم است که این امر در استان خراسان رضوی انجام شده و انجام آن در خراسان شمالی نیز در دستور کار قرار دارد اما هنوز اعتباری به آن اختصاص داده نشده است.

وی بیان کرد: در کشت زعفران، پیازهای این محصول به مدت ۶ تا ۸ سال در زمین باقی می‌ماند و باید تاثیر آن روی خاک و بافت آن و همچنین مواردی همچون حاصلخیزی خاک مورد بررسی قرار گیرد که این امر هنوز به صورت طرح تحقیقاتی انجام نشده است.

معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی تصریح کرد: یکی از نیازهای حوزه تولید زعفران ورود مکانیزاسیون به این عرصه است، برداشت و پاک کردن این محصول به صورت کاملا سنتی و با دست انجام می‌شود و نیاز است تا برای برداشت و پاک کردن آن دستگاه‌های مکانیزه اختراع شوند.

وی گفت: هزینه کارگری برداشت این محصول بسیار بالا است و از سوی دیگر اگر در فاصله برداشت تا پاک کردن گل زعفران وقفه ایجاد شود، چسبندگی در گل به بار می‌آید که از کیفیت محصول می‌کاهد.

آخرین ویرایش۲۷ مهر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط