دوره مهارتی تحقیقاتی «پرورش بوقلمون» در شهرستان آبدانان برگزار شد

افزایش مهارت‌های بهره‌برداران در حوزه دام و طیور
۱۹ مهر ۱۴۰۴ | ۰۹:۵۸ کد : ۳۵۵۵ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۳۷
زهرا رضایی، مدرس دوره مهارتی تحقیقاتی پرورش بوقلمون، گفت: یکی از اساسی‌ترین گام‌ها برای رفع مشکلات این حوزه، ایجاد بازار فروش پایدار و تعریف‌شده است. راه‌اندازی تعاونی‌های روستایی و تشکیل زنجیره تأمین از تولید تا فروش می‌تواند از نوسانات بازار جلوگیری کند.
دوره مهارتی تحقیقاتی «پرورش بوقلمون» در شهرستان آبدانان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، دوره مهارتی تحقیقاتی «پرورش بوقلمون» با تدریس زهرا رضایی، با هدف ارتقای توانمندی‌های دانش فنی و علمی و افزایش مهارت‌های بهره‌برداران حوزه دام و طیور ، معرفی مزایا و چالش‌های پرورش بوقلمون، و ترویج روش‌های سنتی و بومی در تولید گوشت سالم و ارگانیک در شهرستان آبدانان برگزار شد.

زهرا رضایی، مدرس دوره، با اشاره به ظرفیت بالای مناطق مختلف کشور برای پرورش بوقلمون اظهار داشت: با توجه به شرایط محیطی مناسب، پرورش بوقلمون می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و نیمه‌روستایی باشد.

وی با بیان مزایای پرورش بوقلمون به روش سنتی افزود: از جمله مزایای این روش می‌توان به پایین بودن هزینه‌های نگهداری، استفاده از خوراک طبیعی و سالم، و در نتیجه تولید گوشت ارگانیک و باکیفیت و به‌راحتی با شرایط محیطی سازگار می‌شود و نسبت به سایر طیور نیاز کمتری به دارو و مکمل‌های شیمیایی دارد، اشاره کرد. همچنین آشنایی اولیه بهره‌برداران با روش‌های سنتی و مستعد بودن شرایط محیطی منطقه، زمینه مناسبی برای توسعه این فعالیت فراهم می‌کند.

رضایی در ادامه به چالش‌های موجود در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: نبود بازار فروش ثابت و تعریف‌شده، تولید محدود، احتمال بروز بیماری‌ها به دلیل نبود کنترل دقیق و همچنین کمبود خوراک از مهم‌ترین موانع توسعه پرورش بوقلمون هستند. البته با برنامه‌ریزی مناسب و تعیین مدیرعامل جهت تعامل با کارخانه‌های تولید خوراک، می‌توان بخش مهمی از این دغدغه‌ها را برطرف کرد.

زهرا رضایی، مدرس دوره مهارتی تحقیقاتی پرورش بوقلمون، گفت: یکی از اساسی‌ترین گام‌ها برای رفع مشکلات این حوزه، ایجاد بازار فروش پایدار و تعریف‌شده است. راه‌اندازی تعاونی‌های روستایی و تشکیل زنجیره تأمین از تولید تا فروش می‌تواند از نوسانات بازار جلوگیری کند.

این کارشناس همچنین بر اهمیت آموزش و نظارت بهداشتی تأکید کرد و گفت:  با برگزاری دوره‌های آموزشی، افزایش آگاهی بهره‌برداران در زمینه پیشگیری از بیماری‌ها و استفاده از واکسن‌های مناسب، می‌توان تلفات را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.

از دیگر راهکارهای پیشنهادی  می‌توان به حمایت‌های تسهیلاتی دولت، توسعه بیمه دام و طیور، ایجاد مراکز جمع‌آوری و بسته‌بندی بوقلمون، و استفاده از فناوری‌های نوین در تغذیه و نگهداری اشاره کرد.

در این دوره آموزشی، شرکت‌کنندگان با اصول علمی و عملی پرورش بوقلمون و همچنین ظرفیت‌های اقتصادی این فعالیت در شرایط اقلیمی مختلف آشنا شدند.

 

آخرین ویرایش۲۰ مهر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط