معرفی اهداف و وظایف فنی مهندسی

معرفي بخش:

 اين بخش  از سال 1378 رسماً فعاليت خود را با 3 واحد تحقیقاتی در زمینه ی مهندسي ماشين هاي كشاورزي، مهندسي علوم و صنايع غذايي و مهندسي آبياري آغاز كرد.

این بخش تا پایان سال 1389 تعداد 16 فقره پروژه ی تحقیقاتی خاتمه يافته و 6 پروژه در دست اجرا داشته است. این بخش دارای 4 نفر عضو هیئت علمی، 1 نفر کارشناس ارشد و 1 نفر کارشناس تحقیقاتی می باشد.

 

 اهداف  و وظائف بخش تحقيقات فني و مهندسي

شناخت و دستيابي به تكنولوژي هاي مطلوب پس از برداشت و روشهاي مناسب نگهداري و تبديل فرآورده هاي كشاورزي به منظور حفظ خواص كيفي و ارتقاي ارزش افزوده

 بررسي و تعيين عوامل موثر در ايجاد و افزايش ضايعات و ارائه راهكارهاي علمي و فني جهت كاهش ضايعات محصولات كشاورزي

 استفاده بهينه از باقيمانده هاي گياهي و ضايعات محصولات كشاورزي و تبديل آن به فرآورده هاي قابل مصرف در بخش كشاورزي و صنعت

 بررسی جامع مسائل و مشکلات سامانه‌های آبیاری و زهکشی.

بررسي و ارزيابي مسائل فني و مديريت بهره برداری و نگه داری سامانه‌‌هاي آبياري و زهكشي در سطح كشور.

 بررسی و ارزيابی مسائل فنی و مديريتی روش­های آبياری سطحی در کشور.

 تحقيق در جهت افزايش كارايي مصرف آب محصولات كشاورزي در انواع روش­هاي آبياري سطحي.

 تعيين حد بهينه كم آبياري محصولات زراعي و باغي.

مديريت استفاده بهينه از آبهاي نامتعارف نظير فاضلاب و پساب تصفيه شده آن، آب شور و زه آبهای کشاورزی در آبياری محصولات زراعی و باغی.

روش­هاي حفظ و ذخيره رطوبت در خاك وجلوگيري از تبخير سطحي.

 بررسي و مطالعه در زمينه‌ي عمليات كاشت، داشت و برداشت دانه‌هاي روغني

 مطالعه در زمينه‌ي اثر خاك‌ورزي حفاظتي بر عملكرد محصولات ديم

 مطالعه در زمينه‌ي مبارزه با علف‌هاي هرز در محصولات زراعي و باغي

 مطالعه و تحقيق در زمينه‌ي عمليات خاك‌ورزي و كاشت محصول در شرايط خاك‌هاي شور

 بررسي شيوه‌هاي خاكورزي موجود و ارائه‌ي روش‌هاي اصلاح آن در محصولات زراعي

 

اهم يافته‌هاي تحقيقاتي

 بررسی سازگاری سیستم آبیاری تحت فشار تیپ tape) ) و تاثیر آب  و کود ازت  بر عملکرد  و خصوصیات کیفی گوجه فرنگی

مقایسه سیستم‌های آبیاری تحت فشار ( قطره‌ای – میکرو جت – بابلر) در باغات زرد آلو

ارزیابی قطره چکانهای ساخت داخل برای روشهای آبیاری قطره‌ای

کاربرد آب‌های  نامتعارف در روش آبیاری  تحت فشار (قطره‌ای)

اثر تنش‌های آبی در مراحل مختلف رشد گوجه فرنگی

نقش آب و کود ازت بر عملکرد وکیفیت و بیماریهای سیب زمینی

 بهینه کردن روش خشک کردن قطعات سیب زمینی

تعیین ضرایب مکانیزاسیون در عملیات خاک ورزی منطقه شاهرود

تعيين مراحل رشد حساس به تنش‌هاي آبي در محصول گوجه فرنگي

تعيين عملكرد فني و اقتصادي سيستم‌هاي آبياري باراني در استان سمنان

مشخص نمودن مشكلات موجود در بهره‌برداري از قنوات و ارائه راه‌حلهاي مناسب

بررسي وضعيت آبياري و كارآيي مصرف آب در اراضي پايين دست قنوات

اثر مقادير آب و كود ازت و آرايش سيستم بر خصوصيات كمي و كيفي سيب‌زميني در روش آبياري تيپ

بررسي آبياري جويچه‌اي يك درميان در مراحل مختلف رشد سيب زميني

صفحات مرتبط