با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه؛

گردهمایی مدیران ارشد و روسای مؤسسات تحقیقاتی سازمان تات در کرمانشاه برگزار شد

۲۱ آبان ۱۴۰۴ | ۰۸:۴۳ کد : ۵۸۳۹ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۶۳
گردهمایی یک‌روزه مدیران ارشد و رؤسای مؤسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با حضور معاون این سازمان و مدیران استانی، در سالن شهید رستمی کرمانشاه برگزار شد.
گردهمایی مدیران ارشد و روسای مؤسسات تحقیقاتی سازمان تات در کرمانشاه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، در این نشست تخصصی که با حضور  سعید کریمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و جلال قادری، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه و جمعی از معاونین و مدیران استانی برگزار شد، بر ایجاد حلقه ارتباطی مؤثر بین تحقیق و اجرا و استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی برای پیشبرد اهداف بخش کشاورزی تأکید شد.

 جلال قادری، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در این گردهمایی با اشاره به تعریف پایلوت‌های تحقیقاتی بر اساس الگوی کشت استان، هدف اصلی این نشست را انتقال یافته‌های علمی و پژوهشی به بخش اجرا و در اختیار قرار دادن آن به کشاورزان عنوان کرد.

وی با اعلام خودکفایی استان در زمینه تولید هسته‌های بذری گفت: «تاکنون ۴۲ هزار تن هسته بذری خریداری شده که به ۶ استان دیگر نیز انتقال یافته است. در کرمانشاه ۴۵ رقم گندم آبی و دیم کشت می‌شود و با وجود تغییرات اقلیمی، تولید نزدیک به ۶۰۰ هزار تن گندم در استان محقق شده است.»

قادری توسعه تحقیقات در زمینه گوسفند نژاد سنجابی را از دیگر اولویت‌های استان دانست و خواستار همکاری گسترده مراکز تحقیقاتی کشور برای انتقال آخرین یافته‌های علمی به کشاورزان شد.

در ادامه سعید کریمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بر ضرورت اقتصادی کردن کشاورزی و تولید ثروت در این بخش با حفظ منابع آب و خاک تأکید کرد.

وی با اشاره به شرایط خاص اقلیمی استان گفت: «کشاورزان کرمانشاه انتظار دارند بذرهایی تولید شود که با خشکسالی‌ها و اقلیم منطقه سازگار باشد.» کریمی با بیان اینکه ۷۰ درصد کشاورزی استان به صورت دیم است، راهبرد اصلی جهاد کشاورزی کرمانشاه را حرکت به سمت تولید ثروت با تکیه بر تحقیقات کاربردی و صیانت از منابع پایه عنوان کرد.

 محمدرضا صفرنژاد، رئیس مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور نیز در این گردهمایی با هشدار درباره تهدیدهای ناشی از تغییر اقلیم برای جنگل‌های بلوط زاگرس، بر لزوم توسعه ژنوتیپ‌های مقاوم بلوط و استفاده از سموم کم‌خطر تأکید کرد.

وی افزایش دما، خشکسالی، بیماری‌های قارچی و آفات را از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده این اکوسیستم ارزشمند دانست و خاطرنشان کرد: «برای مقابله با این بحران، باید به سمت شناسایی و توسعه ارقام و ژنوتیپ‌های مقاوم حرکت کنیم.»

بررسی راهکارهای عملیاتی برای پیوند تحقیق و اجرا به منظور تحول در بخش کشاورزی استان، از دیگر محورهای اصلی این گردهمایی بود.

آخرین ویرایش۲۱ آبان ۱۴۰۴

اخبار مرتبط