آبخیزداری و آبخوانداری؛ پیوند دانش بومی و علم نوین

برگزاری دوره آموزشی «روش‌های بومی و سنتی آبخیزداری و آبخوانداری»

۱۰ آبان ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۸ کد : ۵۱۸۳ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۱۷
دوره آموزشی «روش‌های بومی و سنتی آبخیزداری و آبخوانداری» به‌منظور ارتقای دانش و مهارت شرکت‌کنندگان در زمینه مدیریت پایدار منابع آب و خاک در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) اجرا شد.
برگزاری دوره آموزشی «روش‌های بومی و سنتی آبخیزداری و آبخوانداری»

 به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ روش‌های بومی و سنتی آبخیزداری و آبخوانداری، حاصل تجربیات نسل‌های گذشته در مدیریت منابع آب و خاک هستند. این روش‌ها با بهره‌گیری از شرایط محلی و سازگاری با محیط، نقش مهمی در کاهش فرسایش، ذخیره آب و پایداری اکوسیستم‌های طبیعی دارند. شناخت و به‌کارگیری این دانش ارزشمند، زمینه‌ساز توسعه پایدار و مدیریت مؤثر منابع آب در کشور است.

بر همین اساس مرکز آموزش اقدام به برگزاری این دوره آموزشی به‌صورت برخط  و در سطح ملی برای استفاده بهره‌برداران پیشرو و کارشناسان بمنظور آشنایی شرکت‌کنندگان با مفاهیم پایه، اصول علمی و روش‌های اجرایی در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری با تکیه بر تجارب بومی و سنتی کشور نمود.

مدرس این دوره، مسلم محمدپور، استادیار مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، در طول جلسه به مباحث مختلفی از جمله مقدمه و تعاریف پایه، انواع حوضه‌های آبخیز و آبخوان‌ها، خصوصیات هیدرولوژیکی و زمین‌شناسی حوضه‌ها، و روش‌های گوناگون آبخیزداری و آبخوانداری پرداخت.

وی در ادامه روش‌های مکانیکی، غیرمکانیکی و تلفیقی را به‌عنوان رویکردهای کارآمد در مدیریت منابع آب معرفی و اهمیت استفاده از تجارب بومی در احیای منابع طبیعی را مورد تأکید قرار داد.

هدف ازاجرای این دوره، افزایش آگاهی و توانمندسازی کارشناسان و بهره‌برداران در زمینه بهره‌گیری از روش‌های بومی و سنتی مدیریت منابع آب و خاک، و ترویج شیوه‌های سازگار با شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور در راستای توسعه پایدار و حفاظت از منابع طبیعی بوده است.

کلیدواژه‌ها: مرکز آموزش عالی امام خمینی آموزشکده کشاورزی کرج

آخرین ویرایش۱۱ آبان ۱۴۰۴

اخبار مرتبط