فناوری هستهای پاسخی راهبردی به نیازهای کشاورزی و امنیت غذایی

به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر،وبه نقل از خبرگزاری ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر گفت: فناوری هستهای در تأمین امنیت غذایی و پاسخ راهبردی به نیازهای کشاورزی کشور نقش کلیدی دارد و میتواند در کاهش ضایعات غذایی و افزایش بهرهوری محصولات نقشآفرین باشد.
محمود دشتیزاده، روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد از محصولات غذایی به دلیل عدم ماندگاری دچار ضایعات میشوند، با بهرهگیری از فناوری هستهای میتوان این ضایعات را کاهش داد و کیفیت نگهداری محصولات را ارتقا بخشید
وی همچنین به کاربردهای گسترده این فناوری در اصلاح بذر، پیوند و قلمهزنی اشاره کرد و گفت: با استفاده از فناوری هستهای میتوان ارقامی از محصولات کشاورزی را معرفی کرد که در برابر شوری، خشکسالی و کمآبی مقاوم باشند.
دشتی زاده ادامه داد: سازمان تحقیقات کشاورزی با کمک پژوهشکده کشاورزی هستهای کشور در این زمینه به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر اظهار کرد: در سال زراعی جاری ارقام جدید گندم آبی شامل تیرگان، جلال و سارنگ و ارقام گندم دیم شامل پایا، اروین و مهتاب که عملکرد بالاتری نسبت به سایر ارقام دارند، توسط محققان این مرکز به کشاورزان معرفی و توصیه میشوند.
وی گفت: این دستاوردها نشاندهنده ظرفیت بالای فناوری هستهای در تحول کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی کشور است.