باهمت پژوهشگران و محققان مرکز؛

بازدید میدانی تیم تحقیقاتی مرکز از باغ‌های فندق املش

از تغییرات اقلیمی تا چالش‌های مدیریتی باغ‌ها
۰۹ شهریور ۱۴۰۴ | ۰۸:۱۲ کد : ۱۹۹۴ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۸
هدف از این بازدید ها، جلوگیری از کاهش عملکرد محصول در سال‌های آینده و ارتقای سلامت باغ‌های فندق منطقه است.
بازدید میدانی تیم تحقیقاتی مرکز از باغ‌های فندق املش

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ در پی نگرانی‌های باغداران فندق روستای موسی‌کلایه شهرستان املش از کاهش عملکرد محصول، ریزش میوه و خسارات ناشی از گرما و باد شدید در اواخر مردادماه، تیمی از کارشناسان این مرکز و ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فندق اشکورات، به دهستان سُمام عزیمت کردند.

این بازدید با هماهنگی فرمانداری و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان املش انجام شد و محققان اعزامی با حضور در باغ‌های فندق و گردوی منطقه، ضمن گفت‌وگو با باغداران و بررسی میدانی، به تحلیل مشکلات موجود پرداختند.

بر اساس نتایج بررسی‌ها، عوامل متعددی از جمله عدم رعایت اصول باغداری نظیر آبیاری و تغذیه مناسب، وجود آفات همچون کرم چوب‌خوار و کرم سفید ریشه، ضعف در بهداشت باغ، عدم هرس شاخه‌های آلوده و همچنین تغییرات اقلیمی مردادماه، به‌عنوان دلایل اصلی افت عملکرد و ریزش میوه‌ها شناسایی شدند.

در پایان، پژوهشگران توصیه‌هایی تخصصی برای بهبود وضعیت باغ‌ها ارائه دادند؛ از جمله مدیریت صحیح تغذیه، محلول‌پاشی با کودهای مناسب، تربیت و جوان‌سازی درختان، آبیاری اصولی و مبارزه با آفات و بیماری‌ها.

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.

 

 

کلیدواژه‌ها: فندق عملکرد

آخرین ویرایش۱۷ شهریور ۱۴۰۴