از گندم‌های اقلیمی تا کلزا و گلرنگ

۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۰۷:۲۶ کد : ۱۳۴۹۹ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۱
مجید انجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، و غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات، پس از بازدید از مزرعه تحقیقاتی غلات، در ادامه حضور میدانی خود از مزرعه پژوهشی دانه‌های روغنی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بازدید کردند. در این بازدید، آخرین دستاوردهای تحقیقاتی شامل معرفی ۷۰ رقم از پنج محصول راهبردی، آغاز تولید هیبریدهای زمستانه گلرنگ و برنامه‌ریزی برای افزایش تولید بذر از ۲۱ به ۳۱ تن بررسی شد.
از گندم‌های اقلیمی تا کلزا و گلرنگ

به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، مجید انجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، به همراه غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات، در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، از مزرعه پژوهشی بخش تحقیقات دانه‌های روغنی نیز بازدید کردند.

در این بازدید، غفاری ، رئیس بخش تحقیقات دانه‌های روغنی گزارشی از دستاوردها و برنامه‌های این بخش ارائه کرد و اعلام نمود که تاکنون ۲۱ رقم سویا، ۱۷ رقم کلزا، ۱۴ رقم آفتابگردان، ۱۰ رقم کنجد و ۸ رقم گلرنگ توسط این بخش معرفی شده است.

وی با اشاره به چالش‌های اقلیمی کشور، از برنامه معرفی هیبریدهای زمستانه گلرنگ برای نخستین بار خبر داد و تأکید کرد: با توجه به شرایط خشکسالی و تغییرات اقلیمی، کشت گلرنگ می‌تواند یکی از گزینه‌های مهم و نجات‌بخش برای آینده کشاورزی ایران باشد.

رئیس بخش تحقیقات دانه‌های روغنی همچنین اعلام کرد که در سال جاری ۴۵ پروژه تحقیقاتی در این بخش در حال اجراست که شامل ۲۵ پروژه در حوزه به‌زراعی و ۱۶ پروژه در حوزه به‌نژادی است. سطح آزمایش‌های پاییزه حدود ۲.۵ هکتار و آزمایش‌های بهاره نزدیک به ۳ هزار هکتار می‌باشد.

وی با تأکید بر اینکه تمرکز اصلی این بخش تولید بذر است، خاطرنشان کرد: در صورت توسعه استفاده از ارقام معرفی‌شده توسط مؤسسه، کشور از واردات بذر بی‌نیاز خواهد شد. میزان تولید بذر در سال گذشته ۲۱ تن بوده و پیش‌بینی می‌شود با وجود محدودیت‌ها و عدم امکانات کافی، این رقم در سال جاری به حدود ۳۱ تن برسد.

در پایان این بازدید، معاون امور زراعت و رئیس سازمان تات، بر لزوم تسریع در انتقال یافته‌های پژوهشی به مزارع، حمایت از تولید بذرهای داخلی و تقویت برنامه‌های به‌نژادی برای مقابله با خشکسالی تأکید کردند.

آخرین ویرایش ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط