به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از خبرگزاری تسنیم، مسعود ترابی در رویداد ایدههای فناورانه گلخانهای که در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران برگزار شد، به بررسی اهمیت کشاورزی گلخانهای در شرایط کنونی کشور پرداخت و اظهار داشت: کشاورزی ایران با بحران کمبود منابع آبی مواجه است و در چنین شرایطی، هر نوع تولید کشاورزی باید براساس بهرهوری آب ارزیابی شود. این یعنی به ازای هر متر مکعب آب، چه میزان محصول تولید میشود. بررسیها نشان میدهد که هیچ روش کشاورزی بهاندازه کشت گلخانهای بهرهور نیست. در کشتهای فضای باز، بهطور میانگین بین 2 تا 4 کیلوگرم محصول تولید میشود، اما این میزان در گلخانهها به 25 تا 30 کیلوگرم و حتی در سیستمهای پیشرفته به 150 تا 200 کیلوگرم میرسد.
وی افزود: علاوه بر افزایش تولید، کشاورزی گلخانهای به کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و صرفهجویی قابل توجه در مصرف آب منجر میشود. گلخانههای پیشرفتهای که در مناطقی مانند ورامین و پیشوا وجود دارند، از نظر فناوری و بهرهوری با نمونههای پیشرفته دنیا مانند هلند و اسپانیا رقابت میکنند؛ این گلخانهها با بهرهگیری از فناوریهای هوشمند، کنترل کاملی بر عواملی نظیر دما، رطوبت و نور دارند.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران همچنین تأکید کرد که کشاورزی گلخانهای تنها راه توسعه پایدار کشاورزی در کشور است، گفت: شرایط بیآبی به ما اجازه نمیدهد کشاورزی سنتی خود را گسترش دهیم. توسعه کشاورزی باید در ارتفاع و در محیطهای کنترلشده گلخانهای صورت گیرد. در این راستا، مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران بیش از 80 ایده از شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی دریافت کرده است. این ایدهها با تمرکز بر کاهش مصرف انرژی، افزایش بهرهوری و استفاده از فناوریهای نوین، گامی مؤثر در مسیر تحول کشاورزی گلخانهای خواهند بود.
حسین عباسی نیز در جریان برگزاری رویداد ایدههای فناورانه گلخانهای کشور که در مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان تهران مستقر در شهرستان ورامین برگزار شد اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشهای پیش روی کشاورزی، کمبود منابع آبی و کنترل بیماریهاو آفات زراعی است که در شیوههای سنتی، علاوه بر هدررفت مقادیر زیاد آب و انرژی، بازده کافی نصیب کشاورز نمیشود.
وی اظهار داشت: زمانی که کشاورزی از فضای باز، به سطح گلخانه منتقل شود، علاوه بر این که مصرف آب به عنوان مهمترین محدودیت در توسعه کشاورزی مدیریت میشود، آفات و بیماریهای گیاهی کنترل میشود و فرصتهای شغلی پایداری نیز در حوزه کشاورزی ایجاد میگردد.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از شیوههای نوین کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی گفت: استفاده از نقطه نظرات پژوهشگران و کارشناسان و ترویج شیوههای نوین کشاورزی بین بهره برداران میتواند اهداف توسعه کشاورزی با توجه به آمایش سرزمینی و نیز محدودیتهای موجود در این حوزه را محقق کند.
عباسی اظهار داشت: در جریان برگزاری رویداد ایدههای فناورانه گلخانهای کشور، بیش از ۸۰ ایده اراه شده تا سازمان تحقیقات کشاورزی، بهترین طرح را برای توسعه در مناطق مختلف به کار بندند.
وی خاطرنشان کرد: با بررسی طرح و ایدههای ارائه شده، ۱۰ طرح به عنوان برگزیده انتخاب شدند که این طرحهای برای استفاده بهره برداران در اختیار عموم مردم قرار میگیرد.
این مسئو افزود: دشت ورامین، قطب کشاورزی استان تهران و کشور محسوب میشود و اجرای طرحهای نوین کشاورزی میتواند علاوه بر توسعه کشاورزی، غذای مورد نیاز مردم استان تهران و سایر مناطق کشور را تأمین کند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید