• ساعت : ۱۴:۰۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 219
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان:
تامین حدود ۶.۵ درصد از نیاز پروتئین كشور توسط بخش دامپروری استان
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان گفت: این استان جایگاه ویژه‌ای در تامین امنیت غذایی کشور دارد و بخش دامپروری استان در شرایط عادی و به دور از خشکسالی، حدود ۶.۵ درصد از نیاز پروتئین کشور را تامین می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، علیرضا صابری به خبرنگار ایرنا افزود: طبق داده‌های آماری مسوولان جهادکشاورزی گلستان، در این استان شمالی یک میلیون و ۲۶۰ هزار راس دام سبک و ۳۵۰ هزار راس دام سنگین در این استان برای پرورش وجود دارد که از محل پرورش آن سالانه ۳۰۰ هزار تُن شیر خام و ۲۹ هزار تُن گوشت قرمز تولید می‌شود.

محقق مرکز تحقیقات، آموزش، کشاورزی و منابع طبیعی گلستان درخصوص زراعت کلزای علوفه‌ای در استان گفت: امکان گسترش کشت کلزای علوفه‌ای در استان وجود دارد ولی نیازمند سرمایه‌گذاری است.

علیرضا صابری  افزود: رقم «پُراست» کلزای علوفه‌ای برای زراعت در زمین‌های کشاورزی استان مناسب است و بهره‌برداران می‌توانند زمین‌های خود را به این کشت اختصاص دهند.

وی ادامه داد: زمان کاشت این رقم، همانند کلزای معمولی در گلستان بسته به شرایط اقلیمی از اوایل آبان صورت می‌گیرد علاوه بر این می‌توان کشت کلزای علوفه‌ای را در زمین‌های لب شور انجام داد.

به گفته محقق مرکز تحقیقات گلستان، عملکرد کلزای علوفه ای پُراست، در هر هکتار از اراضی شمال استان (آق قلا)، ۶۰ تُن علوفه تر و ۱۰ تُن علوفه خشک بوده و در هر هکتار مناطق جنوبی استان (علی‌آبادکتول و گرگان) ۷۰ تُن علوفه تَر و ۱۱ تُن علوفه خشک می‌توان برداشت کرد.

صابری در خصوص ویژگی زراعت کلزای علوفه ای، افزود: استفاده از آب سبز و نداشتن آفت و بیماری از ویژگی زراعت این محصول پاییزه در استان به شمار می‌رود و هزینه تامین آب و مقابله با آسیب در برابر کشت سایر فرآورده‌های کشاورزی کم می‌شود.

وی رعایت تناوب کشت موثر، برداشت زودهنگام، کیفیت تغدیه کلزای علوفه ای، سیلوپذیر بودن و داشتن پروتئین مطلوب را از دیگر ویژگی سرمایه گذاری در کشت کلزای علوفه ای برشمرد.

این محقق خاطر نشان کرد: ارقام جدید کلزا علوفه‌ای از سوی محققان این استان آماده شده و می‌توان در استان‌های گلستان، مازندران و گیلان آن‌را کشت کرد.

صابری ادامه داد: کلزای علوفه‌ای در مقایسه با کلزای خوراکی صرفه بیشتری برای بهره‌برداران دارد چون کشت نیاز آبی این محصول با آب باران تامین می‌شود درحالی است که کشت گندم و کلزای معمولی به آبیاری تکمیلی نیاز دارد.

وی از گسترش طرح آزمایشی کشت کلزای علوفه‌ای در گلستان در سال کشاورزی جاری خبر داد و گفت: در سال کشاورزی جاری طرح آزمایشی کشت کلزای علوفه ای با ارقام جدید در ۱۲ شهرستان گلستان به اجرا در خواهد آمد.

محقق مرکز تحقیقات گلستان در خصوص ناهمگونی (تفاوت) درآمد کشت کلزای علوفه‌ای با کلزای معمولی، افزود: کشت این محصول دامی با کلزای معمولی یکسان است و فرق آن نیاز نداشتن به آبیاری و نبود بیماری و برداشت زودهنگام است.

وی تاکید کرد: دامداران استان گلستان برای زراعت کلزای علوفه‌ای پای کار آمده و با بستن قرارداد با بهره‌برداران، از مزایای آن در تامین تغذیه پرورش دام استفاده کنند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0