• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۵/۱۸ 
  • تعداد بازدید : 276
انتشار نشریه با موضوع بیماری شبه ویروسی میوه سنگی مركبات در پژوهشكده مركبات و میوه های نیمه گرمسیری

انتشار نشریه با موضوع بیماری شبه ویروسی میوه سنگی مرکبات در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری

به همت اعضای هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری نشریه ای با عنوان بیماری شبه ویروسی میوه سنگی مرکبات منشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، نشریه بیماری شبه ویروسی میوه سنگی مرکبات نوشته دکتر سید مهدی بنی هاشمیان از اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی و پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری می‌باشد.

در مقدمه نشریه آمده است، مرکبات یکی از محصولات مهم باغی تولید ثروت، مبادلات تجاری و اشتغالزایی در دنیا و ایران است. به سبب تکثیر غیرجنسی، خسارت بیماری های ویروسی و شبه ویروسی قابل انتقال از طریق پیوند، در مرکبات بسیار زیاد است. به عبارت دیگر، این عوامل با پیوند که روش رایج تکثیر مرکبات است، از درختان منبع پیوندک به گیاهان جدید منتقل می شوند. به سبب برقراری ارتباط آوندی بین پایه و پیوندک، عوامل ویروسی و شبه ویروسی از گیاه آلوده به گیاه سالم انتقال می یابند. برای مدیریت بیماری های ناشی از عوامل قابل انتقال با پیوند، آفتکش خاصی وجود ندارد و کنترل آنها بیشتر بر مبنای پیشگیری از گسترش به مناطق جدید، از طریق تولید و عرضه نهال بدون ویروس استوار است.

میوه سنگی یکی از بیماری های شبه ویروسی انتقال پذیر با پیوند است که سبب خسارت کمّی و کیفی محصول می شود و با وجود پیشرفت های زیاد در حوزه های مختلف دانش، عامل آن تاکنون شناخته نشده است. علائم بیماری میوه سنگی ابتدا در 1930، در فلسطین اشغالی گزارش شد. اگر چه امروزه، این بیماری در مناطق مختلف کشت مرکبات دنیا مشاهده شده ولی گسترش آن، در کشورهای حوزه دریای مدیترانه بیشتر است. انتقال بیماری با ناقل یا ابزار باغبانی ثابت نشده است؛ از این رو، اعتقاد بر آن است که بیماری از طریق نقل و انتقال ارقام مرکبات در دنیا گسترش یافته است. در باغ های مرکبات کشور ما نیز علائم میوه سنگی به وفور دیده می شود و ریزش میوه ناشی از میوه سنگی، در سال های اخیر شدت یافته است. این بیماری نخستین بار در سال 1346، از نوعی پرتقال ایتالیایی در شمال ایران گزارش شد. در این مجموعه، اطلاعاتی درباره مشخصات این بیماری، با تاکید بر روش های کاربردی تشخیص و کنترل ارائه شده است.

دریافت نشریه

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0