در روز مزرعه بخش تحقیقات ذرت؛
آشنایی با رقم ماش علوفهای؛ گیاه تابستانه كم آب بر
در روز مزرعه و انتقالیافتههای تحقیقاتی با موضوع آشنایی با ماش علوفهای- دانهای با رقم شاهد پرتو، محمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهار داشت: گیاهان زراعی فراموششده میتوانند در کنار گیاهان زراعی رایج ، نقش مهمی را در کشاورزی پایدار و تأمین نیازهای تغذیهای گیاهان زراعی و بهعنوان منابع تجدیدشونده ایفا کنند.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اذعان کرد: گیاهان علوفهای با خواص تغذیهای و دارویی بسیار غنی وجود دارند که درگذشته بهصورت خودرو و سنتی در برخی مناطق، رشد و نمو می کردند که امروز به دلایل متعددی در نظامهای زراعی کمتر موردتوجه قرارگرفتهاند.
زمانیان، دوره رشد کوتاه، تحمل به بیماریها و آفات و کمآبی را ازجمله ویژگیهای برخی از گیاهان علوفهای غیر رایج برشمرد.
علی ماهرخ، رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفهای، راهکارهایی را برای مقابله با تولید محصولات کشاورزی بهویژه محصولات علوفهای در شرایط کمبود آب و خشکسالی ارائه و عنوان کرد: گیاه ماش علوفهای یک گیاه جایگزین است که در دمای بالای 25 درجه سانتیگراد و در فصل تابستان میتواند بهصورت کشت سهگانه بهویژه برای کشاورزان خوزستانی مورداستفاده قرار گیرد.
ماهرخ تصریح کرد: در حال حاضر رقم پرتو، تنها رقم مورد کشت در دست کشاورزان است که این گیاه با توجه به تاریخ کشت میتواند بهصورت دانه، علوفه و یا کود سبز برداشت شود. وی افزود: کشاورزان در سال آتی با مشخص شدن نوع محصول میتوانند زمان کشت این گیاه را تعریف کنند.
ویدا قطبی، محقق به نژاد گر و مدیر برنامه تحقیقات ماش علوفهای در معرفی گیاه ماش علوفهای به پتانسیل تولید علوفه باکیفیت و کمیت مناسب، طول دوره رشد کوتاه در تابستان وکم آب بر بهعنوان خصوصیات این گیاه اشاره و عنوان کرد:این گیاه در برابر آفات و بیماریهای مقاوم است و آفات و بیماری در خصوص این گیاه در کرج مشاهده نشده است .
در این روز حاضرین از مزرعه ماش علوفهای بازدید کردند و هماهنگیهای لازم برای دریافت بذر و ایجاد مزارع پایلوت موردبحث قرار گرفت.
روز مزرعه گیاه علوفه ای ماش، در مزارع بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر ، باحضور کشاورزان، دامپروران و بهره برداران بخش کشاورزی استان البرز، توسط موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال و بذر و مدیریت ترویج سازمان جهادکشاورزی استان البرز برگزار شد.