به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در ابتدای این مراسم علیرضا صابری، رییس مرکز ضمن خوشامدگویی و گرامیداشت هفته بسیج، رئوس مطالب مرتبط با سیمای کشاورزی و نقش بسیج کشاورزی را مطرح کرد.
وی از ایجاد هیئت اندیشهورز کشاورزی در استفاده از تمام ظرفیت نخبگانی استان برای بهرهمندی از این ظرفیت در توسعه کشاورزی و حل مسائل و چالشهای حوزه کشاورزی و منابع طبیعی خبر داد.
صابری همچنین از عملیاتیشدن 75 درصد برنامه الگوی کشت در سال اول و 80 درصد آن در سال دوم در راستای امنیت غذایی خبر داد و افزود: ادامه این مسیر برنامههای علمی مدونی را میطلبد تا چالشهای احتمالی الگوی کشت کاهش یابد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان گلستان عدم خرید تضمینی و در پی آن کاهش سطح برخی محصولات کشاورزی را مهمترین موضوع برشمرد و عنوان کرد در این حالت یاریکردن جامعه بسیج کشاورزی ازطریق کشت قراردادی در تعامل با کشاورزان پیشرو میتواند راهگشای مشکلات موجود در بخش خرید تضمینی محصولات کشاورزی باشد.
صابری، توجه به ضایعات 10 درصدی کشاورزی استان گلستان و همچنین توجه ویژه به کشت گیاه گلرنگ بهعنوان یک محصول با چند کاربرد از جمله علوفه و دانه روغنی و احصا مناطق مستعد کشت حفاظتی در سطح استان گلستان را از مهمترین موضوعات تحت بررسی قرارگاه امنیت غذایی استان عنوان کرد.
در ادامه قربانپور، مسئول بسیج جامعه کشاورزی گلستان استفاده از ظرفیت نخبگان، ماموریت حوزه تخصصی کشاورزی و ایجاد قرارگاه امنیت غذایی را از جمله محورهای مهم در جهت حمایت از احاد جامعه در جهت کمک به توسعه و تببین کشاورزی استان ذیل وظایف بسیج جامعه کشاورزی معرفی کرد.
رحمانی، معاون هماهنگی سپاه نینوا نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای استان و هفته بسیج، از ایجاد 18 قشر تخصصی از جمله بسیج جامعه کشاورزی در استان گلستان خبر داد که احصاء مسائل و مشکلات و تشکیل هیئت اندیشهورز در جهت بهرهمندی از ظرفیتهای علمی در راستای توسعه کشاورزی را مهمترین وظیفهمندی قرارگاه امنیت غذایی استان دانست.
محمد برزعلی، رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان نیز اظهار داشت: افزایش سطح اجرای کشاورزی حفاظتی در استان، در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: در کشاورزی حفاظتی، برخلاف کشت مرسوم سنتی، با رعایت تناوب زراعی، بذر محصول جدید با کمترین شخم و دیسک، بر روی بقایای محصول قبلی کشت میشود.
برزعلی افزود: کشاورزی حفاظتی، جذب بهتر هوا، رطوبت و نور، حفظ و غنی سازی مواد آلی خاک و در نهایت؛ افزایش عملکرد در هکتار و کیفیت محصول را موجب میشود. کاهش مصرف آب و هزینهها و افزایش درآمد کشاورز، از مزایای دیگر این نوع کشت است.
در پایان؛ این مراسم حاضرین جهت اجرای کشت مکانیزه پاییزه به محل مزرعه واقع در جنب سالن برگزاری این برنامه عزیمت کردند.