به گزارش روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گلمحمدی، در جریان بازدید اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از باغ گیاهشناسی ملی ایران و مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اظهار داشت: اگرچه سازمان تات در سال ۱۳۵۳ تأسیس شده است، اما قدمت برخی مؤسسات تحقیقاتی زیرمجموعه آن همچون مؤسسه رازی، شیلات، اصلاح نژاد دام و گیاه، و تحقیقات جنگلها و مراتع به قبل از تأسیس دانشگاه تهران بازمیگردد. این مؤسسات از دیرباز در پاسخ به نیازهای راهبردی کشور شکل گرفتهاند و همچنان در خط مقدم تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قرار دارند.
وی افزود: پس از انقلاب، چهار تا پنج مؤسسه مهم تحقیقاتی دیگر نیز تأسیس شد که با هدف هماهنگی و مدیریت یکپارچه، در قالب سازمان تات ساماندهی شدند. این سازمان اکنون دارای مؤسسات تخصصی در حوزههایی مانند شیلات، امنیت و سلامت غذا، اصلاح بذر و نهال، واکسنسازی، آبیاری هوشمند، بیوتکنولوژی، باغبانی، برنج، خاک و آب، و دامپروری و ...است.
گلمحمدی خاطرنشان کرد: امروز در کشور به کمک یافتههای تحقیقاتی، عملکرد محصولات کشاورزی از جمله چغندرقند، برنج، پنبه و گندم به طور چشمگیری افزایش یافته و در برخی از این حوزهها به خودکفایی نزدیک شدهایم. وی گفت: تنها در کشت چغندر قند پاییزه، سالانه به اندازه سد امیرکبیر صرفهجویی آبی داشتهایم.
رئیس سازمان تات با اشاره به نقش بیوتکنولوژی در اصلاح ارقام مقاوم به تنش و افزایش عملکرد گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به مرجع بینالمللی در حوزههای نوین علمی بدل شده و با تغییر مسیر فناورانه، در خدمت توسعه کشاورزی دانشبنیان قرار گرفته است.
وی همچنین از فعالیتهای شاخص مؤسسه واکسنسازی رازی در حوزه واکسنهای دامی و انسانی یاد کرد و افزود: با حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی، ساخت برج نوآوری و فناوری رازی در دستور کار است.
گلمحمدی با تأکید بر لزوم تقویت پیوند علم با عرصه، گفت: امروز ۱۰۰ محقق مروج ارشد و بیش از ۱۲۵۰ نفر در سطح کشور وظیفه انتقال یافتههای تحقیقاتی به مزارع را بر عهده دارند؛ نقشی که دستکم در افزایش ۵۰ درصدی تولید محصولات کشاورزی از ۲۵ به ۱۳۰ میلیون تن در دهههای اخیر، اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به لزوم منطقهمحور شدن مراکز تحقیقاتی و اصلاح ساختارها مطابق قانون برنامه هفتم توسعه تأکید کرد: سازمان تات همانند حوزههای علمیه، علاوه بر فعالیت علمی، حضوری میدانی در روستاها و مزارع دارد و ستون فقرات علمی کشاورزی کشور به شمار میرود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از باغ گیاهشناسی ملی ایران و مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت: این جلسه بسیار پربار و فرصتی مغتنم برای آشنایی نمایندگان با بخشی از ظرفیتهای علمی و پژوهشی تات بود.
وی در پایان با اشاره به نقش محوری این سازمان در توسعه علمی کشاورزی کشور، از آمادگی تات برای جشن پنجاهسالگی خود در ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ خبر داد و از حمایتهای کمیسیون آموزش مجلس قدردانی و ابراز امیدواری کرد با همراهی نهادهای مختلف، مسیر رشد و توسعه علمی بخش کشاورزی هموارتر شود.


