• ساعت : ۰۷:۱۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۰/۱۰ 
  • تعداد بازدید : 82
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی:
تبدیل حدود۳۰ درصد محصولات كشاورزی به ضایعات
پروین شرایعی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی گفت: برای تأمین امنیت غذایی در یک چرخه تولید از مزرعه تا سفره باید تمامی حلقه‌های زنجیره تولید با هم همکاری داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، پروین شرایعی در گفتگو با واحد مرکزی خبر افزود: در این بین ضایعات محصولات کشاورزی نیز مانعی در نیل به امنیت غذایی به شمار می‌آید.

وی گفت: بررسـیهای مقدماتـی انجـام شـده نشـان می‌دهنـد کـه قسـمت عمـده ضایعـات در کشـور‌های در حـال توسـعه و از جملـه ایـران، مربــوط بــه مراحــل برداشــت و پــس از برداشــت اســت.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی افزود:علیرغــم توجــه کمرنــگ بــه کاهــش ضایعــات در مراحـل پیـش از برداشـت یعنـی کاشـت، داشـت و حیـن برداشـت، مرحلـه پـس از برداشـت حلقـه مغفـول مانـده زنجیـره اصلـی کاهـش ضایعـات است.

پروین شرایعی گفت:در تمـام مراحـل یـاد شـده، ضایعـات بـه میـزان متفـاوت وجـود دارد امـا مقـدار ضایعـات پـس از برداشـت نسـبت بـه مراحـل قبـل از برداشـت بسـیار بیشتـر بـوده است و ایـن امـر باعـث می‌شـود کـه عمدتـا ً ضایعـات را به عنـوان ضایعـات پـس از برداشـت در نظـر گرفتـه شود.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: نخستین قــدم بــرای اجرای بــه امــر تعدیــل و کاهــش ضایعــات، گــردآوری اطلاعات مســتند و مبتنــی بــر اصــول علمــی و فنــی اســت، ایــن در حالــی اسـت کـه تاکنـون مطالعـه جامعـی در خصـوص تعییـن مقـدار دقیـق ضایعـات محصـولات باغـی و زراعـی در مراحـل مختلـف زنجیـره تولیـد تـا مصـرف نشده است.

پروین شرایعی گفت: از آنجایی که ایـن امـر از مهمتریـن اقدامـات زیربنایـی بـرای برنامه ریزی هـای کلان ملـی بـرای کاهـش ضایعـات اسـت در راستای اجرای طرح کلان کاهش ضایعات و بهره گیری از زائدات محصولات کشاورزی طرح های در سطح ملی در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در حال اجرا است.

وی افزود: هدف این طرح ها کمی کردن تلفات پس از برداشت محصولات زراعی و باغی در شرایط زنجیره عرضه واقعی است.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0