• ساعت : ۰۷:۵۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۹/۱۹ 
  • تعداد بازدید : 161
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور:
پیشرفت‌های ایران در كنترل مایكوتوكسین‌ها و سلامت مواد غذایی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، ضمن معرفی زهرابه‌های قارچی و سم آفلاتوکسین، بر اهمیت شرایط مناسب برای رشد قارچ و تولید سم و پیشرفت‌های ایران در زمینه سلامت مواد غذایی و نظارت نهادهای دولتی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، روح الله کرمی اسبو عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری مهر به مساله زهرابه‌های قارچی و سم آفلاتوکسین پرداخت.

وی شرح داد: زهرابه آفلاتوکسین از خانواده مایکوتوکسین‌ها است، که با تاریخچه‌ای طولانی به عنوان یک معضل غذایی شناخته می‌شود. اگر شرایط مناسب برای رشد قارچ فراهم شود، این قارچ می‌تواند سم تولید کند.

این پژوهشگر از پیشرفت‌های ایران در زمینه سلامت مواد غذایی و کنترل مایکوتوکسین‌ها خبر داد و تاکید کرد: نهادهای دولتی نظارت دقیقی بر این موضوع دارند. به گفته وی، تکیه بر روش‌های صحیح نگهداری محصولات کشاورزی می‌تواند به کاهش آلودگی به مایکوتوکسین‌ها کمک کند.

کرمی همچنین در مورد احتمال آلودگی محصولات استراتژیکی مانند پسته بر اثر عدم هرس درختان صحبت کرد و گفت: صادرکنندگان محصولات فاسد را نمی‌خرند و کشاورزان ناگزیر به رعایت استانداردها هستند. بنابراین، شناسایی و رعایت شرایط نگهداری مناسب برای جلوگیری از رشد قارچ و تولید سم‌های طبیعی ضروری است.

این محقق در پایان اظهار داشت: زهرابه‌های قارچی یک واقعیت جهانی هستند و به رغم تمامی تدابیر، همیشه احتمال ایجاد سم وجود دارد. او بر اهمیت پایش مستمر سلامت محصولات به عنوان بخشی از طرح‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0