به گزارش روابط عمومی سازمان تات، گلمحمدی افزود: هدف ما افزایش سالانه ۱۰ درصدی تولید بذر داخلی تا رسیدن به خودکفایی ۵۰ درصدی در پایان برنامه هفتم توسعه است.
وی با تاکید بر نقش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در کاهش وابستگی به واردات، عنوان کرد: در حال حاضر، ۹۸ و نیم درصد بذر محصولات زراعی کشور در داخل تولید میشود که این دستاورد معادل ارزشی بیش از یک میلیارد یورو دارد .
گلمحمدی گفت:این رقم نشاندهنده اهمیت و اثربخشی تحقیقات و تولیدات سازمان تات در حوزه بذر است و از کاهش وابستگی به واردات بذر محصولات استراتژیک نظیر گندم و تأمین نیاز داخلی حکایت دارد.
وی با اعلام حمایت کامل سازمان تات از بخش خصوصی، افزود: در زمینه تولید بذرهای هیبرید برای محصولات گلخانهای از جمله گوجهفرنگی، خیار و فلفل، از بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان حمایت کامل خواهیم کرد و در همکاری با دانشگاهها و مراکز پژوهشی، زیرساختها و امکانات لازم را در اختیار آنان قرار میدهیم.
گلمحمدی در ادامه تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، بخشهای کلیدی برای توسعه این فناوریها در کشور هستند .
وی گفت امروز با تلاش جهاد دانشگاهی و همکاری محققان، از هفت رقم جدید کاهو شامل زیستا، رستا، روما، روشا، آترا، مانا و ویونا در فهرست ملی کشور ثبت شدهاند، رو نمایی شد.
رئیس سازمان تات گفت:این ارقام از تیپهای مختلف کاهو از جمله رومن، آیسبرگ و اوکلیف هستند که تنوع بیشتری برای تولیدکنندگان داخلی فراهم کرده است.
گلمحمدی در پایان افزود: در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم و فرمایشات مقام معظم رهبری، سازمان تحقیقات متعهد به تقویت تولید بذر داخلی و کاهش وابستگی به واردات است و برای این منظور هرگونه حمایت را از شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی به عمل خواهد آورد.