به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی کهگیلویه و بویراحمد، چاکرالحسینی با بیان اینکه انگور یکی از محصولات مهم باغبانی کشور میباشد و مصرف بهينه عناصر غذايي سبب افزايش عملكرد و بهبود كيفي ميوه می شود.
وی افزود: امروزه بدليل مصرف نامتعادل کودهای پرمصرف در باغات و همچنین زیادی كربنات كلسيم، ph بالا و كمبود مواد آلي در این خاكها، كمبود عناصر ريزمغذي نظير بور و روي به شدت ديده می شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: پژوهشی در خصوص محلولپاشی نیتروژن از منبع اوره، کلسیم از منبع نیترات کلسیم، روی از منبع سولفات روی و بور از منبع اسید بوریک در زمان يك هفته قبل از بازشدن كامل گلها، زمان فروتست و رنگگیری ميوه روي شاخ و برگ بوتههاي مورد نظر انجام شد.
چاکرالحسینی افزود: اعمال برنامه کوددهی صحیح (مصرف کود پایه به همراه محلولپاشی) سبب افزایش 23 درصدی محصول، بهبود استحکام حبهها، کاهش میزان ترک خوردگی و پوسیدگی حبهها به میزان 8 درصد می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بررسی اقتصادی انجام عملیات محلولپاشی کودی به روش بودجه بندی جزئی کاملا توجیه اقتصادی داشته بهطوریکه در هر هکتار باغ انگور عسکری، سود بیشتری معادل 410 میلیون ریال در هکتار نصیب باغدار میشود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید