• ساعت : ۰۴:۵۴
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۱۳ 
  • تعداد بازدید : 143
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری:
نقش مهم ایستگاه تحقیقاتی-آموزشی و پخش سیلاب برآبخوان تسوج در تعادل‌بخشی دریاچه ارومیه
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور به نقش مهم ایستگاه تحقیقاتی- آموزشی و پخش سیلاب بر آبخوان تسوج در تعادل بخشی دریاچه ارومیه تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، ابراهیمی در حاشیه بازدید از آبخوانهای ایستگاه های تحقیقاتی تیکمه داش و تسوج در مورد وضعیت آبخوانها در کشور گفت: 37 ایستگاه آبخوانداری در کشور داریم و هدف از تاسیس این ایستگاه های تحقیقاتی این بوده که بخش اجرا به عنوان الگو از آن استفاده کند. مطالعات اولیه ای که در کشور انجام شده نشان می دهد که چیزی حدود بین ۱۱ تا ۱۴ میلیون هکتار اراضی هستند که مثل همین ایستگاه تسوج در حاشیه دشت ها هستند و اراضی درشت دانه هستند و امکان پخش سیلاب در آن وجود دارد. بنابراین یک ظرفیتی است که برای تعادل بخشی به سفره های آب زیر زمینی بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

فرونشست دشت ها هم یکی از علت های اصلی اش این است که تغذیه منابع آب زیر زمینی کمتر اتفاق می افتد و آبخوان ها می توانند الگوی بسیار خوبی برای این موضوع باشند که در پایداری کشاورزی می توانند نقش داشته باشند و در کنار آن تعادل بخشی به سفره های آب زیر زمینی و نهایتا برای جلوگیری از خطراتی مثل فرونشست زمین تاثیر داشته باشند.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ادامه داد: در کنار فعالیت های آبخیزداری که خیلی متنوع است در مناطق میانی حوزه های آبخیز، آبخوانداری می تواند یک الگوی بسیار خوب و موفقی باشد که خوشبختانه الگوی بومی کشور خودمان است که در دهه هفتاد عمدتا توسعه پیدا کردند.

وی ادامه داد: اگر ما به وضعیت سفره های آب زیر زمینی نگاهی کنیم بر اساس گزارشهای رسمی حدود 160 میلیارد متر مکعب از آبخوانها بیشتر برداشت کرده ایم بر این اساس ما ناچاریم از این الگوها  استفاده کنیم. قاعدتا باید بخش اجرا با حمایت و پشتیبانی دولتی و با مشارکت مردم در این راستا همکاری کنند.

ابراهیمی در پایان، ضمن قدردانی در مورد ایستگاه تحقیقاتی آبخوانداری تسوج گفت: ایستگاه تسوج یکی از آبخوان هایی است که در بالادست دریاچه ارومیه است از این جهت نسبت به آبخوانهای دیگر اهمیت خیلی بیشتری دارد و یکی از آبخوان های خوب کشور هم در مکان یابی و هم در طراحی و بعد از آن در اجرا و نگهداری و تداوم فعالیتها است و می تواند در کنار پایداری بخش کشاورزی به تعادل بخشی دریاچه ارومیه با جذب اعتبارات بخش آبخیزداری منابع طبیعی الگوی بسیار خوبی باشد.

 جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0