به گزارش روابط عمومی سازمان تات، «جواد احمدپناه» در جلسه آموزشی مدیریت اصلاح نژاد گله گوسفند در روستای شباب اظهار کرد: قوچهای کردی برای تولید دام مولد در گلهها دامداران در سیستم روستایی و عشایری استفاده شود و این قوچ ها باید از نظر فنوتیپ و عملکرد صفات تولید و تولیدمثل توسط خود دامدار ارزیابی شوند.
وی افزود: قوچهایی که بره چند قلو داشته یا بازدهی بالایی دارند یا از تیپ مناسبی برخوردارند در گله بهعنوان پایه پدری استفاده شود.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام ادامه داد: قوچهای ارزیابی شده با عملکرد بهتر روزبهروز گله را از نظر ژنتیکی رو به بهبود میبرد، علاوه بر این کار، دامدار بایدمیشهایی که در گله هستند و عملکردشان پایین است و شیر کمی دارند و آبستن نمیشوند را ارزیابی و آرام آرام از گله حذف کند و بره مناسب جایگزین آنها شود چون این میشها برای دامدار هزینهبر است.
«احمدپناه» خاطرنشان کرد: استفاده از قوچهای نژاد دیگر در طرح تلاقی پایانی یا ترمینال کراس استفاده شود و برههای تولیدی باید پرواربندی و سپس کشتار شود.
وی اضافه کرد: در گله کردی و محلی باید گردش قوچ داشته باشیم باید قوچ در گلههای مختلف استفاده شود تا از مشکلات همخونی جلوگیری شود و هم اینکه دامهای برتر تکثیر شوند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید