• ساعت : ۱۴:۰۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۶/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 117
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی در سیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی:
نقش موثر توسعه سیستم‌های آبیاری هوشمند در شرایط كم‌آبی

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی در سیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی

نقش موثر توسعه سیستم‌های آبیاری هوشمند در شرایط کم‌آبی


مهدی طاهری رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی در مراسم گشایش سیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، بر "بررسی و تحلیل تولید محصولات باغی در ایران" و "بیم و امیدها در زمینه‌ی توسعه محصولات باغی تحت شرایط تغییرات اقلیمی، کمبود آب و تورم نهاده‌ها" تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از موسسه تحقیقات علوم باغبانی، مهدی طاهری افزود: سیستم‌‌های آبیاری هوشمند با بهره‌گیری از حسگرهای پیشرفته ارزیابی دقیق از وضعیت رطوبت نسبی هوا، خاک و گیاه انجام داده و در زمان لازم عملیات آبیاری به طور خودکار آغاز و پس از رفع نیاز آبی گیاه، بلافاصله آبیاری قطع می‌شود.

وی بر توسعه این سیستم‌ها در شرایط کم‌آبی،و نقش مهم آن در افزایش بهره‌وری تاکید کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی نیز در سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران مهمترین دغدغه و محور برنامه‌ریزی دولت‌های دنیا را مسئله امنیت و سلامت دانست و گفت:

بر اساس آمار سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) حدود یک میلیارد انسان در سراسر دنیا با مشکل گرسنگی مواجه هستند و نیاز است تا سیاست‌گذاری صحیحی در زمینه دسترسی و فراهم بودن غذا و پایداری آن انجام شود.
 وی پرداختن به فعالیت‌های باغبانی به دلیل ماهیت نشاط‌آوری و روح‌بخش بودن آن در جهت ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد و افزود: بر اساس آمار‌های منتشر شده ۴۷ درصد از افرادی که در حوزه باغبانی فعالیت می‌کنند کمتر دچار بیماری آلزایمر می‌شوند.
 دکتر برومند از راه‌اندازی شورای راهبردی باغبانی کشور برای اولین بار در تاریخ وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و عنوان داشت: این شورا در راستای ایجاد پیوست علمی برای هر اقدام در بحث اجرایی تشکیل شده است.


 معاون وزیر جهاد کشاورزی و امور باغبانی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از درآمد ارزی کشور از حوزه باغبانی تامین می‌شود بیان کرد: ۳۷ درصد اشتغال کشور نیز در حوزه باغبانی بوده و یکی از مهمترین برنامه‌ها در وزارت جهاد کشاورزی پرداختن به حوزه باغبانی است.

 رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در آیین افتتاحیه سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران، برگزاری این کنگره و همایش‌ها و کنگره‌های مشابه را فرصت مناسبی برای ارائه آخرین دستاوردهای علمی و تبادل اندیشه‌ها و تجربیات متخصصین و محققین بیان کرد و گفت: امیدوارم نتایج حاصل از این کنگره بتواند راه‌گشای صنعت باغبانی کشور باشد.


 دکتر شتایی باغبانی را یکی از شاخه‌های مهم علمی دانست و گفت: تلفیق علم و دانش جامعه علمی و دانشگاهی با تجربیات تولیدکنندگان و باغداران زمینه‌ساز تولید پایدار و رونق اقتصادی خواهد شد.


 وی با بیان اینکه علم همواره محور توسعه و پیشرفت بوده است بر لزوم تغییر کشاورزی سنتی و توجه به مسائل دانش بنیان با توجه به وجود چالش‌های مختلف از جمله کمبود آب، فرسایش خاک، تغییرات اقلیمی و ... تأکید کرد.

photo6749091782.jpg

 

 

6.1.4.0
V6.1.4.0