• ساعت : ۱۲:۵۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۶/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 93
عضو هیات علمی و مجری طرح توسعه چغندر علوفه ای:
تولید چغندرعلوفه ای، گامی در جهت امنیت غذایی

عضو هیات علمی و مجری طرح توسعه چغندر علوفه ای:
تولید چغندرعلوفه ای، گامی در جهت امنیت غذایی

عضو هیات علمی و مجری طرح توسعه چغندر علوفه ای با اشاره به محدودیت منابع آب و خاک مناسب، گفت: نیاز به منابع جدید سازگار با شرایط آب و هوایی کشور و گیاهان با پتانسیل ملکولی بالا و اقتصادی حهت بالا بردن کارایی مصرف آب به صورت جدی باید مورد توجه قرار گیرد که یکی از این گیاهان چغندر علوفه ای می باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، صادقی در پخش زنده رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه در کشورهای اروپای غربی استفاده از چغندر علوفه ای در تغذیه دام ها بیش از 3 قرن سابقه دارد، افزود: در ایران نیز بیش از 200 سال است که از توده های بومی چغندر علوفه ای در جیره غذایی دام استفاده می شود که این نوع الگوی کشت بین 4 تا 5 هزار هکتار در استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، قم، مرکزی و سمنان با استفاده از توده های محلی کشت می شود.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات بذر و چغندرقند ادامه داد:  در اواخر دهه شصت شمسی به دنبال راه اندازی بانک ژن در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، نسبت به جمع آوری توده های بومی چغندر علوفه ای و لبویی از نقاط مختلف کشور اقدام شد.

وی گفت: نخستین قدم به منظور تعیین خصوصیات توده های  مذکور در سال 1374 اقدام به اجرای پروژه تحقیقاتی طی 3 سال شد.

وی با توجه به اهمیت کشت پاییزه و نیاز کشور به کاستن از کشت بهاره و سوق دادن در خصوص استفاده از تسهیلات موجود اظهار داشت: تولیدات گیاهی به صورت کشت پاییزه، وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان یارانه 50 درصد خرید بذر اختصاص داده است. از طرفی کشاورزان و دامداران جهت تهیه دستگاه چغندر خرد کن نیز از طریق مرکز مکانیزاسیون کشاورزی می تواند تسهیلات دریافت کنند.

 صادقی شعاع در مورد تحقیقاتی که در جهت افزایش تولید صورت گرفته بیان کرد: در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند تحقیقات در خصوص چغندر علوفه ای شامل بخش های اجرای پایلوت ها و پتانسیل یابی مناطق، به زراعی، به نژادی، مکانیزاسیون، فرآوری و تغذیه می باشد.
وی در خصوص اینکه چه استانهایی ظرفیت تولیداین محصول را دارند عنوان کرد: در کشت بهاره تلاش می شود آن بخش از کشاورزان که در حال کشت و کار هستند بتوانند از ارقام اصلاح شده باپتانسیل عملکرد بالاتر استفاده کنند.

صادقی ادامه داد: همچنین در استانهای مختلف خصوصا استانهایی که با محدودیت منابع آب و خاک ومحدودیت شوری دست و پنجه نرم می کنند می توان از این گیاه بهره جست.

صادقی همچنین در مورد کشت  پاییزه اشاره کرد: پایلوت های زیادی انجام شده است و هدف آنست در نوار جنوبی کشور در استانهایی نظیر بوشهر، سیستان و بلوچستان هرمزگان جنوب کرمان جنوب فارس این نوع کشت ترویج شود.

مجری طرح توسعه کشت چغندرعلوفه ای در پایان پیش نیازهای تولید این محصول را تشریح کرد و افزود: در حال حاضر برای افزایش سطح کشت این گیاه  می توان از فرآوری پس از برداشت و رسیدن به یک رقم داخلی مناسب جهت کشت پاییزه استفاده کرد.

وی گفت: ارقام خارجی به راحتی در این الگوی کشت قابل استفاده هستند اما با توجه به محدودیت های ارز و غیره رسیدن به این هدف  و امنیت غذایی بیشتر حائز اهمیت است.

photo6759402719 copy.jpg
 

6.1.4.0
V6.1.4.0