• ساعت : ۱۶:۰۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۶/۲۶ 
  • تعداد بازدید : 114
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس :
تولید 331 تن هسته اولیه بذری از ابتدای دولت سیزدهم

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس :
تولید 331 تن هسته اولیه بذری از ابتدای دولت سیزدهم 

مرادی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت سیزدهم ، ۳۳۱ تن هسته اولیه بذری توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس تولید شده است ، تصریح کرد: با این رقم در کشور و در بین مراکز تحقیقات کشاورزی رتبه نخست را کسب کرده ایم.
 به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاوری و منابع طبیعی استان فارس؛ رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با بیان این مطلب که  الگوی کشت از سالها ی قبل از دولت سیزدهم وجود داشته است اما به تحقق نرسیده است بیان کرد: در دولت سیزدهم الگوی کشت توسط ستاد الگوی کشت کشور و به متولی گری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در کشور صورت گرفت و در این راستا مرکز تحقیقات و آموزش فارس در این حوزه ورود کرده است.
مرادی با اعلام نتایج پژوهش در پروژه های دانش بنیان که توسط محققان این مرکز اجرا می شود گفت: نفوذ دانش در بخش کشاورزی باعث شده است در تولید کشاورزی عملکرد در واحد سطح به حد مطلوب برسد و این امر نقش و سهم بسزایی را در امنیت غذایی کشور به همراه خواهد داشت.
وی در تشریح برخی از دستاوردهای مهم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس  درطی دولت سیزدهم، گفت : یکی از اقدامات مهم این مرکز که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن استان انجام شده و در کشور بی نظیر است ، تهیه الگوی کشت برای استان است که هم سو و در هماهنگی کامل با ستاد الگوی کشت کشوری است. 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس از ثبت دو فقره اختراع در حوزه کشاورزی در این مرکز در دولت سیزدهم خبرداد و گفت:  این اختراع ثبت داخلی شده است و نمونه مشابه خارجی ندارد.
وی با اشاره به ثبت اختراع ماشین بینایی برای تعیین میزان شکستگی و ناخالصی دانه های گندم و برنج بیان داشت : اختراع این دستگاه با دقت صد در صدی میتواند دانه های شکسته گندم و برنج را با یک دهم زمانی که در حالت عادی تلف می شود، از دانه های سالم تشخیص دهد. 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با بیان اینکه این ماشین بینایی هیچ نمونه خارجی ندارد، افزود: این دستگاه ثبت داخلی شده اما هنوز به تولید انبوه نرسیده است.
 مرادی یکی دیگر از دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس را اختراع فرمولاسیون و فرآیند تولید نان سنگک از آرد گندم و آرد بلوط عنوان کرد و گفت : این اختراع نیز توسط همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس ثبت شده و در سلامت مردم نقش دارد. 
 وی با اشاره به اینکه آموزش اصول درست کشاورزی و انتقال نتایج تحقیقات به بهره برداران بخش کشاورزی از مهمترین رسالت ها ی حوزه آموزش مرکز است ، اذعان داشت: در همین راستا، دو هنرستان دخترانه و پسرانه کشاورزی در شیراز با هدف تربیت نسل آینده کشاورزی احداث شده است و در این راستا از برگزاری ۲۹۳۰ دوره برای 52 هزار از بهره برداران بخش کشاورزی به منظور ارتقاء بینش آنان خبر داد. 
مرادی آموزش مروجان، کارشناسان و کارکنان سازمان جهادکشاورزی را از دیگر فعالیت های مرکز در حوزه آموزش کشاورزی  استان دانست و بیان کرد: در این راستا ۱۹۴ دوره آموزشی برای کارکنان برگزار شده است  تا بتوانند با ارتقاء دانش فنی کسب شده در آموزش به کشاورزان، عملکرد بهتر و مطلوبتری را داشته باشند.
آن مقام مسئول از جمله اقدامات مهم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس را تولید و تکثیر هسته های اولیه بذری دانست و گفت : اگر  به مدت یکسال  هسته اولیه بذری تولید نشود ، ۵ سال تامین نان مردم با مشکل مواجه می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم ، ۳۳۱ تن هسته اولیه بذری توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس تولید شده است ، تصریح کرد: با این رقم در کشور و در بین مراکز تحقیقات کشاورزی رتبه نخست را کسب کرده ایم .

 

ابوالفتح مرادی-فارس copy.jpg

6.1.4.0
V6.1.4.0