دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان:
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در تامین امنیت غذایی كشور نقش مهم و تاثیرگذاری را ایفا می كند
دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در جلسه نظارت ستادی برعملکرد موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بهمراه معاونان و مدیران کل ستادی صبح روز سه شنبه 2 خرداد ماه در سالن شهید شالچی این موسسه حضور و عملکرد موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات دکتر خیام نکویی این نشست را نشستی متفاوت و ابتکاری برای دستیابی به تامین امنیت پایدار غذایی کشور به عنوان هدف اصلی سازمان تحقیقات خواند. معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: مشخص شدن اهداف، مسیر و مقصد سازمان تات برای تمام روسا، مدیران و کارکنان مجموعه های تابعه از جمله راهکارهای اصلی به منظور ارتقاء جایگاه سازمان است.
وی معرفی ظرفیت ها، دستاوردهای موجود در سازمان تات و مجموعه های تابعه به مسئولین کشور و مردم را از دیگر اهداف کلان راهبردی این سازمان عنوان کرد و حضور رئیس جمهور در ششمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی در سال 1401 و ارائه توضیحات توسط رئیس وقت موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر را یکی از دستاوردهای مهم سازمان در راستای این راهبرد کلان تلقی کرد.
رئیس سازمان تات تصریح کرد: تشکیل شورای معاونان در وزارت جهاد کشاورزی تمهیدی برای استفاده بهینه و معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های سازمان تات در وزارتخانه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: سازمان تات و مجموعه های تابعه از نیروی انسانی متعهد و متخصص برخوردار است و باید از این سرمایه اجتماعی بهترین بهره وری را داشته باشیم. رئیس سازمان تات در پاسخ به سوال ایجاد انگیزه برای نیروی انسانی اذعان داشت: نیروی انسانی با انگیزه و کارا موتور محرکه سازمان است و باید راهکارهایی برای ایجاد انگیزه درکارکنان اعم از اعضای هیئت علمی و کارکنان ایجاد کنیم که در سازمان تحقیقات اقدامات موثری در این خصوص انجام شده است.
وی در ادامه گفت: انتقادهای سازنده سبب می شود چالش ها و موانع در مسیر رسیدن به اهداف کلان سازمان احصا شود و با مرتفع شدن این مسائل و مشکلات مسیر رسیدن به مقصد و هدف اصلی سازمان کوتاه تر خواهد شد.
انجام فعالیت های پژوهشی برای حل چالش های مهم کشور در حوزه کشاورزی، احتراز از طرح های بی فایده در حل چالش های بخش کشاورزی، تسریع روند حفظ ، نگهداری، احیا و تبادل ذخایر ژنتیکی، تسریع روند ایجاد مزارع نوآوری در چارچوب شاخص ها، تولید مکفی بذر برای مقابله با واردات ، افزایش ضریب امنیت در ایستگاه ها و مجموعه های تابع سازمان، تبادل و تعامل با شرکت های دانش بنیان و بهره بری از ظرفیت دانشگاه ها در تامین نیروی انسانی، از جمله رهنمودهایی بود که معاون وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه به بیان آن پرداخت.
در این نشست دکترمحمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گزارشی از وظایف اساسی موسسه اصلاح بذر ارائه نمود و مطالب مبسوطی مرتبط با 10 برنامه برش دار 4 ساله ذیل راهبردهای کلان سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی را در سال 1401بیان کرد.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح بذر از افزایش ضریب امنیت غذایی در حوزه محصولات زراعی آبی، ارتقاء بهره وری تولید از طریق معرفی ارقام کم آب بر، تمرکز برتامین و تولید بذور هیبرید اولویت دار، پاسخگویی به نیاز های بخش اجرا و آینده پژوهی را تحت عنوان راهبردهای کلان موسسه نام برد. وی در ادامه عنوان کرد: انجام فعالیت های پژوهشی موسسه شامل پروژه های به نژادی و به زراعی، هسته های اولیه بذر و حوزه منابع ژنتیکی از جمله وظایف اساسی موسسه است و به بیان توضیحات مبسوطی در این خصوص پرداخت.
زمانیان بر تغییرات روند معرفی ارقام به عنوان دستاورد موسسه اصلاح بذر اشاره کرد و اظهارداشت: از سال 1399 به بعد شاهد روند افزایشی معرفی ارقام بوده ایم. هرساله حدود 15 رقم اصلاح شده گیاهی توسط موسسه به عرصه کشاورزی معرفی می شود.
وی در خصوص تامین پایدار هسته های اولیه بذر به عنوان یکی از برنامه های اصلی موسسه تحقیقات اصلاح بذر گفت: این برنامه در قالب یک سند تا افق 1405 دیده شده و به صورت مدون و کامل برای تمام محصولات تدوین و به سازمان ارائه شده ا ست.
در این نشست معاونین و روسای بخش های تحقیقاتی موسسه اصلاح بذر حضور داشتند که نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

