دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان:
لزوم معرفی اهمیت منابع ژنتیکی/ سرفصل های مرتبط به کتاب های درسی وارد شود
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی جلسه نظارت ستادی مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان، معاونان و مدیران ستادی در سالن موسسه تحقیقات چغندرقند برگزار شد.
دکتر مصطفی آقائی رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی ضمن ارائه گزارش عملکرد سال 1401 ، اقدام های انجام شده مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی را در راستای راهبردهای کلان ابلاغی شامل گزارشاتی از پیشرفت برنامه جامع ایجاد یک نسخه از بانک ژن پشتیبان برای کل ذخایر ژنتیکی کشور، تدوین برنامه جامع استاندارد سازی و مدیریت، حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی در کلیه حوزه های بخش کشاورزی، نهایی سازی سامانه جامع منابع ژنتیکی کشور و تعیین نقش و اثربخشی اقتصادی منابع ژنتیکی سازمان برشمرد.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان با اشاره به اهمیت مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشت: این مرکز تنها موسسه ای است که دارای قانون جامع است و تأکید کرد همه موسسات و مراکز باید استانداردهای ابلاغی تهیه شده در مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی را رعایت کنند و نظارت بر حفظ، تقویت و احیای منابع ژنتیکی بر عهده این مرکز است.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات در این نشست خاطرنشان کرد: فعالیت های مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی دارای 5 ماهیت ستادی، نظارتی، هدایتی، نرم افزاری و حقوقی است و بایستی در ارتباط با آشنایی نمایندگان مجلس بویژه کمیسیون های برنامه و بودجه و کشاورزی مجلس درخصوص بانک های ژن و سایر مجموعه های سازمان برنامه ریزی داشته باشیم.
وی افزود: از ظرفیت های دانشگاه ها می توان برای توسعه مرکز ملی بهره مناسبی برد. از جمله حمایت سازمان از پایان نامه ها و رساله های دانشجوئی با موضوعیت منابع ژنتیکی قابل ذکر هستند.
وی ادامه داد: به منظور آگاهی بخشی عمومی در خصوص منابع ژنتیکی، برای بانک های فعال و غیر حساس زمینه بازدید مردم فراهم شود. از سوی دیگر برای درج مطالب مرتبط با منابع ژنتیکی و اهمیت آنها در کتب درسی مقاطع مختلف لازم است در همکاری با وزارت آموزش و پرورش اقدام های لازم صورت پذیرد.
دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان بیان داشت: با توجه به اینکه وجود منابع ژنتیکی بسیاری در سال های گذشته با زحمات فراوانی گردآوری شده است و کمتر از این منابع در حوزه اصلاح استفاده و بهره برداری شده است، مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی بایستی در سال جاری، زمینه بهره برداری از منابع ژنتیکی را با هماهنگی موسسات تحقیقاتی فراهم آورد.
