• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۶/۳۰ 
  • تعداد بازدید : 332
استاندار البرز در نشست مشترک با رئیس و معاونان موسسه رازی:
موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی مایه مباهات و افتخار ایران اسلامی است / قطع به یقین دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به این مجموعه دارد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر مجتبی عبداللهی ، استاندار البرز  بعد از ظهر روز سه شنبه 29 شهریورماه جاری  در جلسه مشترک با رییس و معاونان آن موسسه، ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمندی که توسط موسسه رازی  از گذشته تاکنون انجام شده، اظهار کرد: موسسه رازی به عنوان مجموعه ای کم نظیر در کشور و خاورمیانه و با قریب به یک قرن قدمت در تولید فرآورده های بیولوژیک، از جایگاه ویژه ای برخواردار است.

وی دستاوردهای این موسسه را بسیار ارزشمند و اثرگذار در حیات بشری عنوان کرد و افزود: موسسه رازی از افتخارات و مایه  مباهات ایران اسلامی در جهان محسوب می شود و با تلاش های انجام شده، نام این موسسه  و محققان دلسوز و متخصص این مجموعه از گذشته تاکنون تداعی‌گر  امید و سلامتی بوده است.

استاندار البرز با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت دانشجویان و محققان در فعالیت های علمی این مجموعه، گفت: هموار کردن مسیر در این حوزه از اقداماتی است که باید در جلسات مشترک آینده مورد بررسی قرار گیرد؛ امید است موسسه رازی با گسترش فعالیت های خود، بیش از پیش بتواند محرک و پشتیبان تیم های علمی و تحقیقاتی کشور باشد و نخبگان را برای رقم زدن دستاوردهای جدید، آموزش و پرورش دهد.

دکتر عبدالهی با بیان اینکه قطع به یقین دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به این مرکز دارد و استانداری البرز از هیچ تلاشی در راستای حمایت از این مجموعه دریغ نخواهد کرد، ادامه داد: تولید واکسن رازی کووپارس توسط موسسه رازی از اقدامات ویژه و اثرگذاری بود که مورد تایید مراکز علمی جهان قرار گرفت و نام نیک این مجموعه را بار دیگر به جهانیان یادآور شد.

وی موسسه رازی را مجموعه‌ای فاخر و تاثیر گذار در کیفیت زندگی و سلامت نسل های مختلف معرفی کرد و گفت: انتظار می رود رازی با توجه به قدمت و توان ‌و تجربه ای که دارد، مسیر توسعه تحقیقات در زمینه های مختلف تولید واکسن را تسریع کند و به جایگاه حقیقی خود در دنیا دست یابد.

استاندار البرزز  افزود: اکنون دغدغه های فراوانی در زمینه کنترل و ریشه کنی بسیاری از موضوعات در حوزه بیولوژیک وجود دارد که رازی می تواند در آن ورود کرده و موثر باشد. وی  در پایان با قدردانی از محققان موسسه رازی، گفت: واکسن هایی که در این موسسه کهن تولید می شوند، کمترین تردید در اثرگذاری را دارند و همواره نتیجه بخش و مطمئن بوده اند..

 دکتر علی اسحاقی، نیز  در نشست مشترک  استاندار البرز با هیات رئیسه موسسه رازی ( که در سالن زنده یاد دکتر کاوه برگزار شد )  با اشاره به فعالیت های این موسسه در حوزه ‌واکسن های پزشکی گفت: از ۱۱ واکسن برنامه واکسیناسیون کشوری، هفت واکسن در موسسه رازی تولید می شود که حدود ۸۵ درصد واکسن های مصرف پزشکی کشور را در برمی گیرد.وی افزود: حدود ۸۵ درصد واکسن های دامی و ۳۳ درصد واکسن های طیور مصرفی کشور نیز در موسسه رازی تولید می شود و این موسسه توانایی تامین 70 درصد نیاز کشور به واکسن های طیور را مشروط به توقف واردات بی رویه، دارد.

به گفته دکتر اسحاقی، سال گذشته سه میلیارد و  ۸۰۰ میلیون دز واکسن در موسسه رازی تولید شده که حدود ۴۰ میلیون دز واکسن های پزشکی، ۴۰۰ میلیون دز واکسن های دامی و بیش از سه میلیارد دز مربوط به حوزه طیور است.

رئیس موسسه رازی، با اشاره به این که تمام این محصولات حاصل مطالعات تحقیقاتی و فعالیت های توسعه ای این موسسه است، اضافه کرد: شورای راهبردی تحقیقات دامپزشکی نیز به ابتکار رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تشکیل شده که راهگشای بسیاری از مسائل مبتلابه خواهد بود.وی تصریح نمود که  با توسعه فعالیت های تحقیقاتی در موسسه رازی، چندین محصول جدید به سبد محصولات اضافه خواهد شد. 

رئیس موسسه رازی بزرگ‌ترین دستاورد موسسه رازی در دو سال اخیر را ساخت واکسن رازی کووپارس با قابلیت کاهش قابل توجه انتقال ویروس، نام برد و گفت: این واکسن نخستین واکسن تزریقی-استنشاقی دنیا علیه ویروس کووید ۱۹ است و در مجلات معتبر جهان از آن به عنوان یکی از واکسن های پیشرو و از اولین واکسن های استنشاقی مقابله با این ویروس یاد می شود.وی تصریح کرد: این واکسن اگرچه در موسسه رازی ساخته شده اما، افتخار ساخت آن متعلق به کشور ایران است.

رئیس موسسه رازی همچنین گفت: محصولات این موسسه متقاضی خارجی دارند و برخی تولیدات مانند سرم های درمانی ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی به خارج از کشور صادر می شوند. برای واکسن کووپارس نیز ساختمان جدیدی ساخته شده و واکسن های با تکنولوژی جدید را می توان در این ساختمان تولید کرد.

دکتر اسحاقی با تاکید بر این که موسسه رازی آمادگی دارد در شرایط حساس و بروز بیماری های جدید، به ساخت واکسن بپردازد و نقطه کوری در این زمینه نمی بینیم که توانایی مقابله با آن را نداشته باشیم، اظهار کرد: با تامین بذر مورد نیاز، توانایی ساخت واکسن آبله میمون در موسسه وجود دارد زیرا  این واکسن به واکسن آبله گوسفند و بز که در موسسه رازی تولید می شود، شباهت دارد. وی  با اشاره به موقعیت استراتژیک این موسسه، خواستار مراقبت و حفاظت از این مجموعه ملی و بین المللی شد.

دکتر مجتبی عبداللهی استاندار البرز پس از این نشست، از بخش های مختلف موسسه رازی بازدید کرد.

6.1.15.0
V6.1.15.0