• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۶/۲۹ 
  • تعداد بازدید : 710
با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان:
امضای دو تفاهم نامه همكاری سه جانبه در راستای حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تكمیلی و دوره‌های پسادكتری

با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان:
امضای دو تفاهم نامه همکاری سه جانبه در راستای حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و دوره‌های پسادکتر
ی


جلسه امضای دو تفاهم‌نامه همکاری درخصوص حمایت از پایان‌نامه‌ها/رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دوره‌های پسادکتری با حضور دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر علی محمد سلطانی رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ۲۹ شهریور جاری در سالن شهید اسماعیلی راد سازمان  برگزار شد.
 دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان  در این جلسه با اشاره به شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش مضاعف در مسیر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی کشور، از افتتاح و فعالیت پارک علم و فناوری کشاورزی کشور و ده دهکده فناوری و نوآوری در بخش کشاورزی در شش ماهه ابتدایی سال جاری سخن گفت و اظهار داشت: با توجه به زمینه‌های علمی و تحقیقاتی مشترک و به منظور هم‌افزایی بیشتر بین دانشگاه‌ها و موسسه های پژوهشی، این تفاهم‌نامه همکاری به منظور حمایت از پایان‌نامه‌ها/رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد می شود.
وی هدایت پژوهش‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی و سایر رشته‌های مرتبط در راستای حل مشکلات بخش کشاورزی کشور را از دیگر  اهداف امضای این تفاهم نامه اعلام داشت.
معاون وزیر و رئیس سازمان از توسعه تعاملات و همکاری‌های پژوهشی و فناوری و بهره‌مندی از امکانات و توانمندی‌های نیروهای متخصص و زیرساخت‌های پژوهش در کشور در  اجرای این دو تفاهم نامه خبر داد و گفت: به منظور استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی موجود در دانشگاه‌ها و موسسه های تحقیقاتی در زمینه اجرای طرح‌های تحقیقاتی کاربردی در زمینه‌ کشاورزی و منابع طبیعی و حمایت از دوره‌های پسادکتری در راستای مقررات، سیاست‌ها و اولویت‌های تحقیقاتی و ترویجی وزارت جهاد کشاورزی، تفاهم‌نامه همکاری دیگری درخصوص دوره‌های پسادکتری بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور منعقد می شود.
دکتر خیام نکویی وجود 20موسسه ملی، 35 مرکز استانی و 314 ایستگاه تحقیقاتی در سطح کشور را از ظرفیت های سازمان تات خواند و افزود: پیش بینی می شود با اجرای این تفاهم نامه ها ظرف مدت 6ماه بتوان 400نفر را در دوره های پسادکتری جذب کرد و از این ظرفیت در راستای حل مشکلات اولویت دار بخش کشاورزی بهرمند شد.

وی گفت: قصد داریم از ظرفیت پسادکتری و افرادی که از دانشگاه‌های معتبر در مقطع دکتری فارغ‌التحصیل شده‌اند در قالب محقق-مروج یا مروج- محقق در حوزه‌های مورد نیاز در استان‌ها برای افزایش نفوذ دانش و بهره‌وری در حوزه‌های کشاورزی استفاده کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ظرفیت پسادکتری به ما کمک می‌کند که پس از ارزیابی آنان طی یک سال تا سه سال، افراد مناسب را مطابق فرآیندهای قانونی، جذب کنیم.
وی تاکید کرد: در طول مدت همکاری با پسادکتری، ما هیچ تعهدی برای جذب آنان نداریم، اما این نیروها برای جذب نیرو در اولویت قرار دارند.
خیام نکویی با اذعان به این که جذب پسادکتری باید در حوزه تحقیقات و ترویج تاثیرگذار باشد، اظهار داشت: اکنون در حوزه ترویج برای انتقال یافته‌های تحقیقاتی حداقل به جذب ۵۰ پسادکتری نیاز داریم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همین حال جهت‌دهی پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به سمت مشکلات اولویت‌دار بخش کشاورزی را از دیگر موضوعات توافق شده با وزارت علوم در این تفاهم‌نامه عنوان کرد و اظهار داشت: ما اولویت‌های بخش کشاورزی را شناسایی و احصا کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در دانشگاه‌ها اغلب پژوهش‌هایی انجام می‌شود که کمتر در بخش کشاورزی کاربردی است و ما در نظر داریم حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد ظرفیت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را در اختیار وزارت علوم قرار دهیم و شاهد آن باشیم که دانشگاه‌ها با فرآیند تعریف شده، پایان‌نامه‌های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را در موسسه‌های پژوهشی و مراکز تحقیقاتی استانی ما و در راستای حل مشکلات این بخش بگذرانند.
دکتر خیام‌نکویی توضیح داد: با این اقدام هم دانشجویان تحصیلات تکمیلی به طور مستقیم با اجرا مرتبط می‌شوند و آموزش‌های لازم را می‌بینند و هم دانشجویان پس از فارغ‌التحصیل شدن ممکن است جذب همان موسساتی شوند که پایان‌نامه خود را در آن گذرانده‌اند.

دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این جلسه، حوزه امنیت غذایی را حوزه شماره یک اقتدار کشور خواند و جهت گیری وزارت عتف در حوزه پژوهشی را نگاه ویژه به اولویت هایی که عامل اقتدار علمی، تحولات استراتژیک و رشد اقتصادی است عنوان نمود و ابراز داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای سیاست های خود  آمادگی برای حل مسائل اولویت دار کشور در همکاری با وزارت جهادکشاورزی اعلام می دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات این تفاهم نامه استفاده از ظرفیت موسسه های آموزش عالی کشاورزی و سازمان تات در راستای حل چالش‌های موجود و پیش روی بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور است بر توسعه همکاری‌های پژوهشی، آموزشی و فناوری مشترک بین موسسات آموزش عالی و سازمان تات تاکید کرد و افزود: هدایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در جهت پاسخگویی به نیازهای اصلی و اولویت‌دار بخش کشاورزی و منابع طبیعی از اولویت های این تفاهم نامه است.

دکتر صالحی با بیان این که در سال گذشته کمتر از ۵۰۰ نفر پسادکتری در حوزه‌های مختلف جذب شدند، گفت: این در حالی است که در کشور آمریکا به ازای هر ۴.۱ دانشجوی دکتری، یک پسا دکتری جذب شده است و در ایران نسبت جذب دانشجویان دکتری به جذب پسادکتری نزدیک به صفر است.
وی از راه‌اندازی یک شبکه ملی آزمایشگاهی در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: با راه‌اندازی این شبکه، تمام ظرفیت‌های آزمایشگاهی‌های وزارتخانه‌های کشور در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد.

دکتر علی محمد سلطانی رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ، امضای این تفاهم نامه را اقدامی ارزشمند دانست  و با اشاره به این مطلب که این صندوق در ادامه رسالت 17ساله خود گرایش برنامه محوری و حضور در اولویت ها، نیازها و ضرورت های کشور را در برنامه خود دارد اظهار داشت: شناخت این ضرورت ها از سوی سازمان های تخصصی امکان پذیر است و صندوق بعنوان یک نهاد حمایت از علم این نیازسنجی را از سازمان های تخصصی می نماید که این تفاهم نامه نمونه بارز آن در همین راستا می باشد.
وی هم چنین از حمایت ویژه در اجرای طرح‌های تحقیقاتی-کاربردی و ترویجی در زمینه‌ کشاورزی و منابع طبیعی از طریق حمایت از دوره‌های پسادکتری در راستای این تفاهم نامه و مقررات، سیاست‌ها و اولویت‌های تحقیقاتی و ترویجی اعلام‌شده از طرف وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

6.1.15.0
V6.1.15.0