شنبه, 11 تير 1401
 
  • ساعت : ۸:۷:۳۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۳/۳۱ 
  • تعداد بازدید : 142
  • کد خبر : ۱۶۷۱۰۹
دکتر صالحی جوزانی رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1400:
از دستیابی محققان پژوهشگاه بیوتكنولوژی به 11فناوری و دانش فنی جدید خبر داد

دکتر صالحی جوزانی رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1400:

از دستیابی محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی به 11فناوری و دانش فنی جدید خبر داد

 

در راستای برگزاری سلسله جلسات ارائه گزارش عملکرد سال 1400 واحدهای تابعه سازمان، در جلسه ای که با حضور دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، مهندس احمدی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج، دکتر مخبر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی و مدیران کل ستادی سازمان بصورت وبینار در محل سازمان برگزار گردید. دکتر صالحی جوزانی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گزارش عملکرد سال 1400 آن موسسه را ارائه نمود.

دکتر محسن مردی مشاور عالی رئیس سازمان ضمن قدردانی از فعالیت های پژوهشگاه بیوتکنولوژی در سال ۱۴۰۰ با اشاره به آسیب‌شناسی صورت پذیرفته در طول سه دوره گذشته مدیریت پژوهشگاه اظهار داشت: در دوره مدیریتی که تحقیقات و تولید علم و دانش در پژوهشگاه با بخش اجرا متصل بود موفقیت چشم گیری را شاهد بودیم و بذر اثربخشی های ارائه شده امروز مربوط به آن زمان است.

وی با تاکید بر توسعه پروژه های دانش بنیان و همچنین دقت در بومی سازی تولید دانش، خواستار تغییر راهبردهای پژوهشگاه به سمت تعامل و اتصال مجدد و بیش از پیش با بخش اجرا شد و افزود: برای انجام این کار می بایست به منافع طرفین و تک‌تک افراد توجه گردد و یکی از هنرهای مدیریتی این است که همانند پازل بتواند تمامی جوانب امر را در کنار هم بچیند و رضایتمندی لازم را ایجاد نماید تا بتواند به این مهم دست یابد.

دکتر محسن مردی با اشاره به موفقیت‌های پژوهشگاه بیوتکنولوژی در صنعت تولید بذر سیب زمینی و لزوم تولید و توسعه دانش و پژوهش در حوزه کشاورزی، بر حمایت از بخش خصوصی برای توسعه دانش و پژوهش های به دست آمده تاکید کرد و گفت: دیدگاه ها و ریل گذاری پژوهشگاه می‌بایست در مسیر حل مشکلات اصلی بخش کشاورزی تغییر یابد و در این مسیر راهی به جز تعامل و اتصال با موسسه ها و بخش اجرا وجود ندارد.

مشاور عالی رئیس سازمان خواستار استفاده از تمامی ظرفیت ها برای ارتقای وضع موجود شد و ضمن تأکید بر اتصال بیشتر پژوهشگاه با استانها گفت: ارتباط پژوهشگاه با مراکز و سازمان های جهادکشاورزی در استان باید بیش از پیش توسعه یابد و در این مسیر می بایست نمایندگان پژوهشگاه در مناطق فعال‌تر عمل نمایند.

دکتر صالحی جوزانی رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ارائه گزارش عملکرد سال گذشته پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و برنامه های آتی این پژوهشگاه از موفقیت محققان پژوهشگاه در دستیابی به 11فناوری/دانش فنی خبر داد و گفت: محققان پژوهشگاه در سال گذشته ضمن ثبت دو اختراع در زمینه کاربرد فناوری نانو موفق به معرفی رقم جدید مرکبات کولایم به نام پرنیان شدند.

دکتر صالحی جوزانی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی در حال حاضر دارای 50 نفر عضو هیات علمی شامل پنج استاد، 11دانشیار، 27 استادیار و دو مربی است که در سال گذشته بالغ بر 133طرح و پروژه (2.7 پروژه به ازای هر عضو هیات علمی) را به مرحله اجرا درآورده اند. انتقال ژن های مطلوب برای بهبود صفات کمی و کیفی گیاهان، به کارگیری نانوتکنولوژی در کشاورزی و جمع آوری و شناسایی و ارزیابی میکروارگانیسم ها با قابلیت استفاده از مهمترین زمینه های تحقیقاتی این طرح ها بوده است.

وی در توضیح اثربخشی این تحقیقات به طرح خودکفایی تولید غده بذری سیب زمینی عاری از ویروس اشاره کرد و گفت: در سال 1400 تعداد ارقام سالم سازی شده سیب زمینی به 17رقم رسید و بیش از شش هزار گیاهچه درون شیشه ای تولید و بین 13شرکت خصوصی تولید کننده هسته اولیه بذر سیب زمینی و مراکز دولتی توزیع شد. با اجرای این برنامه طی 14سال اخیر بالغ بر 41 میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت گرفته و حداقل برای 210 نفر اشتغال زایی شده است.

دکتر صالحی جوزانی خاطرنشان کرد: محققان پژوهشگاه در سال گذشته موفق به تولید 15 محصول مختلف پروبیوتیک شدند که با انتقال دانش فنی پروبیوتیک های طیور به بخش خصوصی و تولید صنعتی آنها شاهد تولید 150تن انواع محصولات پروبیوتیک بودیم. در مجموع طی پنج سال گذشته بالغ بر 500میلیارد ریال محصول پروبیوتیک طیور با دانش فنی منتقل شده از پژوهشگاه تولید شده که میزان اثربخشی آن در افزایش درآمد مرغداران بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال بوده است.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه از دریافت اولین رویالیتی حاصل از انتقال دانش فنی (تولید صنعتی کود زیستی مبتنی بر قارچ تریکودرما)  به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با استفاده از این محصول که سالانه بالغ بر 20هزار بسته از آن تولید خواهد شد ضمن کنترل 70 تا 100 درصدی عوامل بیماری زا، میزان عملکرد محصولات کشاورزی 20 تا 30 درصد افزایش می یابد.

وی در بیان دستاوردهای تجاری سازی شده پژوهشگاه در سال گذشته نیز به قرارداد اعطای مجوز بهره برداری انحصاری از دانش فنی تکثیر، فرمولاسیون و استفاده از کود زیستی و محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی گلخانه ای به دو شرکت خصوصی، قرارداد مجوز بهره برداری انحصاری، فرمولاسیون و استفاده از کود زیستی اختصاصی خیار گلخانه ای، قرارداد همکاری جهت انجام آزمایش های تخصصی تشخیص تراریختگی یا عدم تراریختگی نمونه های وارداتی، قرارداد تولید لاین های دابل هاپلویید خیار جهت تولید ارقام هیبرید و آزاد گرده افشان و قرارداد ارائه مشاوره علمی در خصوص نحوه کاشت، داشت و برداشت گیاه سالیکورنیا و فروش بذر آن اشاره کرد.

دکتر صالحی جوزانی در ادامه با اشاره به استقرار 14واحد، شش هسته و یک موسسه فناور در مرکز رشد واحدهای فناور بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: شرکتهای مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه در سال 1400 موفق به ثبت سه اختراع شده اند.

وی همچنین از موفقیت محققان پژوهشگاه در دستیابی به 11 فناوری/دانش فنی در سال گذشته خبر داد و گفت: محققان پژوهشگاه همچنین ضمن ثبت دو اختراع در زمینه کاربرد فناوری نانو موفق به معرفی رقم جدید مرکبات کولایم به نام پرنیان شدند.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان بیان آمار تولید علم پژوهشگاه در سال 1400 به انتشار 110 مقاله خارجی و 48 مقاله در نشریات علمی – پژوهشی داخلی اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه همکاری های پژوهشی با دیگر موسسات تحقیقاتی قراردادهای همکاری با موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی، موسسه تحقیقاتی علوم دامی، موسسه اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، مرکز تحقیقات ابریشم کشور، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان شیلات، شیلات آذربایجان شرقی، دو واحد کشت و صنعت خصوصی و قرارداد برنامه تحقیقاتی مشترک با دو شرکت بخش خصوصی امضا شده است.

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی می باشد.

    6.0.3.0
    V6.0.3.0