دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در دیدار با سفیر برزیل:
خواستار رفع موانع گذشته در روابط ایران و برزیل و بهره گیری از ظرفیت های یکدیگر شد.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان در نشستی با لودمار آگیار(Laudemar Aguiar) سفیر برزیل در ایران دیدار و پیرامون یادداشت تفاهم همکاری منعقد شده بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و سازمان تحقیقات کشاورزی (امبراپا) برزیل گفتگو کرد. در این دیدار دکتر ولی نسب مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان و نمایندگان وزارت امورخارجه و دفتر امور بین الملل وزارت جهادکشاورزی حضور داشتند.
دکتر خیام نکویی در این دیدار با برشمردن انعقاد 3تفاهم نامه وزارت جهادکشاورزی ایران با مجموعه وزارت کشاورزی برزیل در 3حوزه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حفظ نباتات و دامپزشکی خواستار رفع موانع گذشته در روابط ایران و برزیل و بهره گیری از ظرفیت های یکدیگر شد و افزود: این تفاهم نامه ها می تواند با مدیریت کارا و موثر منافع هر دو کشور تامین و تغییر و تحول ویژه ای در بخش کشاورزی هر دو کشور ایجاد کند و اجرایی شدن مفاد مندرج در سند یادداشت تفاهم مورد تاکید جدی سازمان می باشد.
دکتر خیام نکویی تقویت ارتباطات بینالمللی را از رویکردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم برشمرد و بیان داشت: زمینه های همکاری مشترکی در کلزا، GMO (ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی ), فناوریهای نوین، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، تبادل ذخایر ژنتیکی، اصلاح نژاد دام کنترل آفات و بیماری ها به روش بیولوژیکی وجود دارد که امیدوار هستیم بتوانیم در این حوزه ها همکاری نزدیکی با کشور برزیل داشته باشیم.
دکتر خیام نکویی به رتبه 15 ایران در بیوتکنولوژی، رتبه 4 در نانو تکنولوژی و سایر ظرفیت های بیشمار ایران در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: در ذخایر ژنتیکی جزو 8 کشور دنیا هستیم و با چنین تنوع زیستی، می توان شاهد ارتقا کمی و کیفی دو کشور در بخش کشاورزی باشیم.
وی با بیان اینکه در اصلاح نژاد دام ظرفیت های خیلی خوبی داریم که می توانیم همکاری داشته باشیم تصریح کرد: در پاندمی کرونا ارتباطات ما به حداقل رسید؛ اما با توجه به اینکه در گذشته 3تفاهم نامه منعقد گرده ایم می توان با مدیریت کارا و موثر منافع هر دو کشور تامین شود و تغییر و تحول در بخش کشاورزی ایران و برزیل ایجاد گردد.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه بیش از 95 درصد زعفران دنیا را ایران تامین می کند تصریح کرد: یکی از داروهای تولید شده با زعفران که برای درمان آلزایمر بسیار مفید است اکنون در ایران تولید و به فرانسه صادر می شود.
دکتر خیام نکویی در ادامه با اشاره به اینکه از 8 هزار و 300 گونه گیاهی در ایران بیش از 2 هزار گونه دارویی است به بیان برخی ویژگی های ناب تنوع زیستی ایران و رتبه اول جهان در تولید گل محمدی پرداخت و افزود: در کسور ما، بین سردترین و گرم ترین نقطه آن 40درجه اختلاف است و مردم دنیا با هر سلیقه و زمانی می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ویژگی های گردشگری سلامت ایران و همچنین ساخت و صادر نمودن دستگاه عمل جراحی از راه دور به کشور مالزی اشاره کرد و گفت: اکنون بسیاری از بیماران کشورهای مختلف منطقه برای درمان وارد ایران می شوند.
دکتر خیام نکویی با اشاره به برخی از محصولات صادراتی ایران به برزیل همچون انگور، فرش و خشکبار اذعان داشت: توان و ظرفیت صادرات محصولات کشور ایران بی نظیر است و می توانیم صادرات بیشتری به کشور برزیل داشته باشیم که امیدوارم در دوره سفارت سفیر جدید برزیل در ایران شاهد تحولات چشمگیر خصوصا در بخش کشاورزی باشیم.
لودمار آگیار(Laudemar Aguiar) سفیر برزیل در ایران ضمن قدردانی از پیام تبریک معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان به مناسبت آغاز سال نو میلادی، سالروز شهادت سردار دلها شهید قاسم سلیمانی را تسلیت گفت و اظهار داشت: بسیار خرسندم که در دوره ریاست جمهوری جدید جمهوری اسلامی ایران چندین دیدار و نشست با وزیر و معاونین وزارت جهاد کشاورزی ایران داشته ام و این نشان دهنده اهمیت ویژه دولت ایران به حوزه کشاورزی است.
لودمار آگیار با اشاره به دیدارها و ملاقات های مختلف با مقامات و سفیر ایران در برزیل و ابراز حسن نیت و اهمیت به زمینه های مشترک همکاری از ایران به عنوان مهمترین و بزرگترین شریک تجاری برزیل در منطقه یاد کرد و افزود: آمارهای رسمی نشان دهنده مبادلات و همکاری های گسترده بین دو کشور است و مطمئناً با عملیاتی نمودن سندهای همکاری فیمابین می توان حجم و بستری همکاریها را افزایش و گسترش داد.
سفیر برزیل در ایران به حجم مبادلات بین دو کشور در سال های اخیر اشاره کرد و با اذعان بر تمایلات طرفین برای گسترش این مبادلات گفت: پارلمان برزیل خواستار گسترش فعالیت ها و سطح همکاری های بین دو کشور با حضور بیشتر شرکت های خصوصی است.
لودمار آگیار با تاکید بر این موضوع که روابط تجاری ایران و برزیل علی رغم تمامی تحریم ها باید همچنان عملیاتی باشد گفت: با تحریمهای ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ایران مشکلاتی در نحوه اجرای مبادلات داشته ایم اما با توجه به روحیه عملگرایی طرفین در کنار واقعبینی لازم توانسته ایم تاکنون از سد این تحریمها گذر کرده و به مبادلات تجاری خود ادامه دهیم.
سفیر برزیل در ایران خواستار توسعه همکاری ها در حوزه های غیر تجاری شد و ضمن اشاره به این موضوع که بزرگترین دلیل موفقیت کشور برزیل در حوزه کشاورزی همکاری های فنی و تحقیقاتی با دیگر کشورها از جمله کشور ژاپن بوده است اظهار داشت: با توجه به ۳۰سال تجربه فعالیتی خوب می دانم که همکاری حوزه فنی و تحقیقاتی یکی از الزامات رشد و توسعه است. و میتوانیم همه مسائل را به لحاظ فنی پیش ببریم.
لودمار آگیار تفاهم نامه همکاری های مشترک سازمان تحقیقات کشاورزی برزیل(امبراپا) و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران را یکی از سند های همکاری با اهمیت و مهم بین دو کشور خواند و بااشاره به میزان افزایش بهرهوری ۱۰برابری حوزه کشاورزی برزیل در طول سه دهه گذشته افزود: استفاده از تکنولوژی و فناوری موجب افزایش بهرهوری می گردد و همین امر باعث شده که در کشور برزیل فقط با استفاده از ۳۰درصد اراضی کشور بتوانیم ۳۰۰درصد بهرهوری داشته باشیم.
لودمار آگیار سفیر برزیل در ایران با ابراز خرسندی از کسب رتبه برتر ایران اسلامی در حوزه نانو تکنولوژی در جهان، از اهمیت وجودی آن در حوزه های مختلف تولید و بهره وری سخن گفت و ضمن دعوت از هیات تخصصی ایران برای سفر به کشور برزیل، خواستار عملیاتی کردن هرچه سریعتر سند همکاری فی مابین شد.
وی بر عدم محدود شدن زمینه فعالیتهای دو طرف صرفا در حوزه کشاورزی تاکید کرد و افزود: امیدوارم این همکاری ها علاوه بر بخش کشاورزی و تجاری در زمینه های مباحث سیاسی و همچنین گردشگری توسعه یابد و دولتمردان دو کشور در این راستا نیز گام بردارند.
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزشو ترویج کشاورزی
