• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۷/۲۵ 
  • تعداد بازدید : 801
15 اكتبر روز جهانی زنان روستایی
شعار امسال:مدیریت تاب‌آوری زنان روستایی در مقابل كووید-19

15 اكتبر روز جهانی زنان روستایی؛ نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار؛ شعار امسال مدیریت تاب‌آوری زنان روستایی در مقابل كووید-19

 

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، به‌منظور بزرگداشت روز جهانی زن روستایی و ارج نهادن به جایگاه و نقش زنان روستایی و عشایری کشورمان، طی سه سال گذشته همایش ملی زنان روستایی و عشایری به همت معاونت امو زنان ریاست جمهوری و دفتر توسعه فعالیت‌های زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی با حضور مقامات ارشد دولتی برگزار شد.

فروغ‌السادات بنی‌هاشم مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های زنان روستایی و عشایری در این باره گفت: این همایش ملی با عنوان نقش‌آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار در سه سال گذشته  با حضور مقامات ارشد دولتی برگزار شد و امسال با شعار "مدیریت تاب‌آوری زنان روستایی در مقابل "COVID-19" روز دوشنبه ۲۸ مهرماه سال جاری، به‌صورت مجازی با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار خواهد شد.

دبیر همایش ملی زنان روستایی کشور  اظهار داشت: روز جهانی زن روستایی، فرصتی برای توجه بیشتر به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های زنان روستایی و عشایری کشور است و تلاش برای متناسب کردن توانمندی‌ها و ظرفیت‌های آن‌ها با امکانات، فرصت‌ها و منابع مادی و غیرمادی که باید در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

 همچنین در این راستا، شیرین افتخاری، کارشناس مسوول همکاری‌های بین‌المللی دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری به نقل از سایت بین‌المللی UNwomen سازمان ملل متحد، اظهار کرد: به مناسبت 15 اکتبر(23 مهر ماه)، روز جهانی زنان روستایی، موضوع روزجهانی زنان روستایی امسال "مدیریت تاب‌آوری زنان روستایی در مقابلCOVID-19» برای ایجادآگاهی از تلاش‌های این زنان، نیازهای آن‌ها و نقش حیاتی و اساسی آن‌ها در جامعه ما است.

 سازمان ملل متحد روز 15 اکتبر (23 مهر ماه) که در تقویم بین‌المللی روز جهانی زنان روستایی نام گرفته است را با شعار: "توانمندسازی و مدیریت تاب‌آوری زنان روستایی در مقابل"COVID-19"جشن می‌گیرد و همچنین به ما یادآوری می‌کند که جهان شدیدا درگیر تغییرات آب و هوایی است و این که یادمان باشد  تاثیر زنان و دختران روستایی در ایجاد تاب‌آوری، غیرقابل انکار است. وی افزود: نه تنها رهبران، بلکه کل جمعیت جهان می‌بایست به ایجاد تغییرات برای ساختن جهانی بدون کربن فکر کنند.

 شیوع ویروس کوید 19 در جهان، اهالی مناطق روستایی را بیش از اهالی سایر مناطق با دشواری مواجه کرده است. در این میان زنان و دختران روستایی آسیب بیشتری می‌بینند چرا که قبلاً در زندگی روزمره خود باچالش‌های متداول خاصی روبرو بوده‌اند. روستاییانی که در مناطق بسیار دور از شهر زندگی می‌کنند به سختی می‌توانند به ملزومات بهداشتی مربوط به کووید 19 دسترسی پیدا کنند. بنابراین احتمال دسترسی آن‌ها به خدمات بهداشتی باکیفیت، داروهای ضروری و واکسن بسیار کمتر است و در این میان هنجارهای اجتماعی محدودکننده و کلیشه‌های جنسیتی، توانایی زنان روستایی در دسترسی به خدمات بهداشتی را محدود می‌کند. علاوه بر این، بسیاری از آن‌ها از انزوا، گسترش اطلاعات غلط و عدم دسترسی به فن‌آوری‌های مهم برای بهبود کار و زندگی شخصی خود رنج می‌برند.

 در روستاهای دورافتاده، به‌ویژه روستاهای حاشیه‌نشین، ما به تدابیری برای کاهش بار کارهای مراقبتی ناشی از کووید 19 و توزیع بهتر آن بین زنان و مردان و خانواده‌ها وخدمات عمومی-تجاری نیاز داریم و باید به دنبال خدمات کافی(آب، بهداشت، برق و غیره) برای حمایت از مراقبت‌های مولد و بدون حقوق زنان و کارهای خانگی باشیم.  اگر زنان در مناطق روستایی به اندازه مردان به ذخایر و نهاده‌های کشاورزی، آموزش و بازار دسترسی داشته باشند، می‌توانند تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهند و اینگونه می‌توان امیدوار بود که تعداد گرسنگان جهان تا 100-150 میلیون نفر کاهش خواهد یافت.

 زنان و دختران روستایی پیشگامان کشاورزی، امنیت غذایی و تغذیه، مدیریت زمین، مدیریت منابع طبیعی و کارهای روزمره بدون مزد خانگی هستند و هنگام تهدید منابع طبیعی و کشاورزی، آن‌ها درخط مقدم هستند. درحقیقت، درسطح جهانی، از هر سه زن شاغل یک‌نفر در کشاورزی کار می‌کند.

در روز جهانی زنان روستایی، بخش زنان سازمان ملل، خواستار اقدام برای حمایت از زنان و دختران روستایی و رشد ظرفیت‌های آن‌ها برای پاسخگویی به تغییرات آب و هوا از طریق تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و مدیریت منابع طبیعی است.

درسطح جهان، شاخص‌های جنسیتی و توسعه‌ای نشان می‌دهند که زنان روستایی وضعیت بدتری نسبت به مردان روستایی و زنان شهری دارند و به‌طور نامتناسبی فقر، محرومیت و اثرات تغییرات اقلیم را تجربه می‌کنند.

 

6.1.15.0
V6.1.15.0