• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۷/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 2929
در جلسه ای با حضور دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان:
بر ضرورت توسعه همكاری های مشترك بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی "سپند" وزارت دفاع تاكید شد

در جلسه ای با حضور دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان:
بر ضرورت توسعه همکاری های مشترک بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی "سپند" وزارت دفاع تاکید شد 


جلسه ای با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر کریمی جانشین سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی "سپند" به منظور بررسی زمینه های مشترک همکاری  بین سازمان تحقیات، آموزش و ترویج کشاورزی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دوشنبه 21 مهر جاری در سالن اندیشه برگزار شد.       
دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه هم دلی و وحدت یکی از دستاوردهای مهم در شرایط بحرانی است، تصریح کرد: امروز شاهد یاری وزارت دفاع به بخش کشاورزی کشور هستیم و این نوید بخش هم افزایی برای تحقق کارهای مهم و بزرگ است. 
دکتر بازرگان وزارت دفاع را پیشرو در عرصه فناوری دانست و افزود: دشمن آرایش جنگی را تغییر داده است ما نیز باید آرایش دفاعی را تغییر دهیم؛ با تعریف جدید از شرایط موجود، میدان جنگ جدید را باید پیدا و درک کرد.
وی در ادامه به تبیین محورهای مهم برای همکاری پرداخت و افزود: وزارت دفاع تجارب مستقیمی در حوزه کشاورزی، دانش و فناوری دارد و در بخش کشاورزی با در  اختیار داشتن اراضی و شرایط مطلوب برای تولید برخی نهال ها را دارد.
دکتر بازرگان با بیان اینکه دانش فنی در اکثر مسایل در داخل کشور وجود دارد، تصریح کرد: افراد صاحب نظر بسیاری در کشور وجود دارد و لازم است با بکار گیری تجربه و دانش انباشته به رفع مشکلات بخش کشاورزی کشور پرداخت. 
 رئیس سازمان برتوسعه زمینه های همکاری های مشترک بین وزارت جهادکشاورزی و وزارت دفاع تاکید کرد و از آغاز تدوین سند تحول بنیادین بخش کشاورزی در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.
وی با تقدیر از پیشرفت های بروز حوزه پژوهش فناوری در وزارت دفاع، بر توسعه دانش فنی موجود و تولید در زمینه کشاورزی تاکید کرد. دکتر بازرگان در ادامه به معرفی زمینه های همکاری های مشترک با وزارت دفاع پرداخت و افزود: در حوزه های گیاهان دارویی، واکسن آبزیان، مرغ لاین، شیلات، خوراک دام و علوفه، نهال ها و حشرات صنعتی تحقیق های گسترده ای انجام شده است و دانش های فنی آماده برای تجاری سازی موجود است.
 رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خواستار تشکیل کارگروهی مشترک از مجموعه  دو معاونت فناوری سازمان تحقیقات و وزارت دفاع برای پیگیری زمینه های مشترک همکاری شد. 
دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان هدف از برگزاری این جلسه را معرفی توانمندی ها و اولویت های بخش کشاورزی در بخش پژوهش و فناوری و توانمندی ها و ظرفیت های وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حوزه فنی و کشاورزی و احصاء اولویت ها و زمینه های همکاری به منظور ارتقا خوداتکایی در بخش کشاورزی عنوان کرد.
وی تحریم را فرصتی مغتنم برای اتکا به فناوری و دانش ملی به منظور توسعه تولید داخلی دانست و از تشکیل کارگروه های مختلف به منظور پیگیری مصوبات جلسات تا حصول نتیجه خبر داد.
دکتر جوادی با بیان شرح وظایف و فعالیت های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با گستره منطقه ای و استانی و همچنین موسسات، پژوهشگاه ها و پژوهشکده های تحقیقاتی در سراسر کشور گفت: بروز تهدیدهای نوین، نیازمند اتخاذ رویکردی ویژه برای پژوهش، مطالعه و برنامه ‌ریزی برای مقابله و کنترل تهدیدات و فرصت سازی است.
دکتر کریمی جانشین سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی "سپند" خواستار حل مسئله بر اساس مصادیق شد و بر صرف نظر نمودن از کلی گویی در این کارگروه که وظیفه اش پژوهش و فناوری است تاکید نمود.
وی در این جلسه قابلیت های مختلف موجود وزارت دفاع که می تواند در خدمت کشاورزی قرار گیرد را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: پتانسیل هایی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است که در شرایط حاضر قابلیت بهره برداری دارد و وزارت دفاع آماده همکاری در این زمینه ها است.
دکتر کریمی با اشاره به فعالیت های چشمگیر سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی "سپند" در حوزه تولید گیاهان دارویی و مرغ لاین در کشور اظهار داشت: این سازمان با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با سابقه درخشان در حوزه های علمی، تشخیصی و تولید واکسن که یکی از آنها موسسه واکسن‌ سازی رازی است می ‌تواند در کارزار مقابله با چالش‌ های اقتصادی و زیستی عملکرد درخشان ‌تری داشته باشد که این مهم نیازمند برنامه ریزی مدون و همکاری های بیشتر فیمابین است.
سیدجواد شامخی مدیرکل امور مجلس و نظارت معاونت حقوقی وزارت دفاع با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی مسئولیت اصلی تامین امنیت غذایی کشور را برعهده داشته و همواره با چالش‌ها و تهدیدات مختلف همراه بوده است، ابراز امیدواری کرد در شرایط فعلی که اذهان عمومی جامعه و اراده مسئولان در راستای ارتقای ساختارهای دفاع بیولوژیک کشور همراه و همگام است بتوان نقش ویژه و کلیدی اقتصاد کشاورزی در این ساختار دفاعی را بازتعریف و ارتقا داد. 
وی با اشاره به اینکه 300هزار هکتار از اراضی ملی در اختیار وزارت دفاع است که این فقط بخشی از اراضی دراختیار نیروهای مسلح کشور است، این پتانسیل را بنیه بسیار توانمند برای تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و خواستار آماده شدن هرچه سریع تر سند همکاری به منظور شروع فعالیت های مشترک شد.
در ادامه جلسه دیگر اعضا نیز ضمن ارائه فعالیت ها و توانمندی های بخش های مختلف سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی "سپند" وزارت دفاع و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خواستار تدوین سریع تر سند همکاری و شروع فعالیت های این کارگروه به منظور تبادل یافته ها و فناوری های نوین محققان و پژوهشگران این دو سازمان در مسیر رشد و شکوفایی بیشتر بخش کشاورزی کشور شدند.


روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

 


 

6.1.15.0
V6.1.15.0