بکارگیری عوامل غیر شیمیایی، معدنی و بیولوژیک در کنترل عوامل خسارتزای (آفات، بیماریها و علفهای هرز) محصولات کشاورزی.
بررسی امکان تولید محصولات ارگانیک در استان زنجان.
بررسی عوامل خسارتزا و روشهای کنترل آنها در محصولات مهم کشاورزی استان از جمله گندم و جو، سیب زمینی، گیاهان علوفهای، حبوبات، دانههای روغنی، محصولات سبزی و صیفی، انگور، زیتون، سیب، درختان میوه هستهدار و محصولات گلخانهای.
مطالعه میزان باقیمانده سموم دفع آفات نباتی در محصولات زراعی.
بررسی تاثیر کشاورزی حفاظتی بر وقوع و شیوع بیمارگرها، آفات گیاهی و علفهای هرز.
مطالعات مربوط به شناسایی، کنترل و نقش عوامل کنترل بیولوژیک آفات، بیماریها و گیاهان انگلی در مراتع و درختان جنگلی (ارس، بلوط، ….)
بررسی امکان بروز عوامل خسارتزای گیاهپزشکی در محصولات در حال توسعه در استان از جمله، گیاهان دارویی و محصولات زراعی مانند کلزا، کینوا و …
مطالعه تأثیر گیاهان پوششی در کنترل علفهای هرز مزارع
ارزیابی مقاومت ارقام و ژنوتیپهای محلی گیاهی (لوبیا، زیتون و …) نسبت به آفات و بیماریهای گیاهی
شناسایی گونههای مختلف جوندگان (موشها) در استان و معرفی موش مغان Microtus socialis به عنوان گونه غالب.
معرفی روغن ولک، جایگزین مصرف آفتکشهای شیمیایی برای کنترل پسیل زیتون.
ارائه روشهای دقیق برای پیش آگاهی و نمونه برداری از سن گندم در مناطق زمستان گذران آنها کوه و مزرعه.
شناسایی و ارزیابی عوامل طبیعی کنترل کنندهی سن گندم بویژه زنبورهای پارازیتوئید.
معرفی ارقام حساس زیتون در برابر مگس زیتون و توصیه برداشت زیتون کنسروی در پایان تابستان و زیتون روغنی تا نیمه آبان برای جلوگیری از خسارت مگس زیتون.
تشخیص، تعیین و اعلام ارتفاع و جهت مناسب نصب تلههای زرد چسبنده برای شکار مگس میوهی زیتون.
شناسایی بیماریهای مهم گندم، جو، پیاز، لوبیا، یونجه، اسپرس، کلزا و آفتابگردان، سیب زمینی و ارائه روشهای مناسب کنترل خسارت هرکدام.
شناسایی عوامل مهم زوال درختان زیتون و ارائه توصیههای مناسب.
ارائه روش مولکولی برای تشخیص سریع آلودگی زیتون به قارچ ورتیسیلیوم.
تعیین وضعیت بیماریهای مهم باکتریایی سیب زمینی و مناطق آلودگی آنها در استان.