دومین جلسه کمیته بذر استان با حضور مهندس حسینی بای
دومین جلسه کمیته بذر استان در سال زراعی جاری با حضور فرزاد خوشاخلاق، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی، مدیر زراعت، مهندس سید کریم حسینی بای رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسماعیل آباد و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی، نمایندگان شرکتهای تولیدکننده بذر استان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، فرزاد خوشاخلاق با تأکید بر نقش و اهمیت بذر در تحقق اهداف امنیت غذایی کشور، خواستار ایجاد تنوع در سبد بذری استان و استفاده از ارقام جدید متناسب با شرایط اقلیمی شد.
در ادامه جلسه، اعضای کمیته نسبت به بررسی و تدوین برنامه نهایی تأمین بذر سال زراعی آینده اقدام کردند. این برنامه شامل ۱۴ رقم بذر گندم آبی و دیم و ۵ رقم بذر جو و تریتیکاله در طبقات مختلف بذری از پرورشی ۳ تا گواهیشده است که بر اساس الگوی کشت استان تنظیم شده است.
در برنامه تکثیر و تدارک بذر استان، تنوع ارقام و تیپهای رویشی از زمستانه تا بهاره و متناسب با اقلیمهای مختلف استان در نظر گرفته شده است. بر پایه این برنامه، میزان بذر گندم و جو پیشبینیشده برای مزارع غلات پاییزه استان بیش از ۸۷۰۰ تن بوده و میانگین ضریب نفوذ بذر استاندارد حدود ۳۰ درصد برآورد میشود.
به گفته مسئولان حاضر در جلسه، جایگزینی ارقام جدید به جای ارقام قدیمی و افزایش تنوع بذری از نکات فنی مهمی است که در برنامه تأمین و تدارک بذر سال زراعی پیشرو مورد توجه ویژه قرار گرفته است.


