۱۴۰۳/۰۶/۲۶
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی:
سطح زیر كشت هزار و 450 هكتار از مزارع شهرستان گناباد سماق است/ اشتغالزایی 600 خانوار
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: توسعه کمی و کیفی تولید سماق نیازمند ورود دانش و حضور شرکت‌های فناور و دانش بنیان در عرصه توسعه کشت است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، در آستانه برگزاری نخستین جشنواره ملی سماق در شهرستان گناباد، مسعود نجفی گفت: خراسان رضوی نقش ویژه ای در تولید سماق در کشور دارد ولی توسعه کشت سماق نیازمند ورود دانش به عرصه و رویکردی علمی و دانش بنیان است. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به سطح زیر کشت هزار و 450 هکتار از مزارع شهرستان گناباد به این محصول گفت: این سطح زیر کشت اشتغالی در حدود 600 خانوار را در این شهرستان موجب شده است و این فرصتی گرانبها جهت حضور شرکت‌های فناور و دانش بنیان جهت تولید انواع محصولات جانبی است.

نجفی ادامه داد: با وجود ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل گناباد در تولید سماق، ولی خام فروشی و کمبود صنایع بسته بندی برای فرآوری این محصول از مشکلات مهم این بخش به شمار می‌رود و اکنون تنها یک واحد در زمینه بسته بندی این محصول در روستای خانیک فعالیت دارد که ضروری است با جلب سرمایه گذار زمینه توسعه فرآوری این محصول در این بخش فراهم شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان در ادامه با اشاره به شرایط اقلیمی خاص جنوب خراسان گفت: توجه به استمرار معضل خشکسالی و کمبود منابع آبی و تغییرات شدید اقلیمی در این منطقه لزوم استفاده از گیاهان کم آب طلب بیش از پیش احساس می‌شود و تحقیقات محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی گناباد نشان می‌دهد این منطقه استعداد بالقوه ای در کشت انواع گیاهان دارویی کم آب طلب داشته و توسعه کمی و کیفی این گیاهان ضرورت و زیربنای رونق بخش کشاورزی این شهرستان به شمار می‌رود و در این بین سماق از جایگاه خاصی برخوردار است.

مسعود نجفی فرسایش خاک در این منطقه را یکی دیگر از چالش‌های حوزه کشاورزی جنوب خراسان دانست و گفت: سماق گیاه دارویی بوته ای است که می‌تواند از فرسایش خاک در زمین‌های شیب دار جلوگیری کند و از این نظر حائز اهمیت ویژه است

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان لزوم کار پژوهشی بروی انواع ارقام این گیاه و قابلیت کشت آن در شرایط مختلف در استان و کار بر روی کشت بافت این گیاه دارویی با ارزش و ایجاد زنجیره ارزش این گیاه را از جمله فعالیت‌های مهم در جهت توسعه کمی و کیفی دانست و گفت: محققان این مرکز آمادگی لازم در جهت ایجاد مزرعه الگویی در ایستگاه تحقیقات این شهرستان را داشته و امیدواریم با حمایت‌های مسئولین این مهم به نتیجه برسد.