به گزارش روابط عمومی سازمان تات، آقائی که به عنوان نقطه تماس ملی ایران در این اجلاس شرکت کرده بود، با ارائه دیدگاهها و مواضع کشور، بر جایگاه فنی، علمی و کارشناسی جمهوری اسلامی ایران در حوزه منابع ژنتیکی تأکید کرد.
رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی، گفت: در این نشست، نمایندگان ۱۷۹ کشور عضو به بررسی پیشرفتها در حوزه منابع ژنتیکی گیاهی، جانوری، آبزی، جنگلی و همچنین موضوعات نوینی مانند منابع ژنتیکی میکروارگانیسمها و بیمهرگان (MIGR) پرداختند و مسائل مرتبط با میکروارگانیسمهای مفید، قارچهای خوراکی و کاربردهای تخمیری نیز مورد توجه ویژه قرار گرفت.
به گفته آقایی از جمله دستاوردهای این اجلاس، تصویب اجرای برنامههای اقدام جهانی (GPA) و انتشار دو گزارش مهم "وضعیت جهان" درباره منابع ژنتیکی گیاهی و جنگلی بود. همچنین، مقرر شد تدوین گزارشهای جهانی بعدی در زمینه تنوع زیستی، منابع ژنتیکی آبزی و منابع ژنتیکی جانوری نیز در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است، بیست و یکمین اجلاس CGRFA در سال ۲۰۲۷ بار دیگر در رم برگزار خواهد شد تا ادامه پیشرفتها و اقدامات جهانی در حوزه منابع ژنتیکی برای غذا و کشاورزی را بررسی کند.