• ساعت : ۱۳:۵۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ 
  • تعداد بازدید : 37
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان:
افزایش راندمان تولید محصولات كشاورزی با توانمند سازی بهره‌برداران
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: مهم ترین رکن جهت توانمند سازی بهره‌برداران، افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی با فراهم کردن منابع ژنتیکی جدید دارای توانمندی تولیدی بالا و ارقام مقام درمقابل تنش‌های محیطی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، کریم قربانی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان  روند توسعه وتکامل کشاورزی ایران را در حال تغییر ازکشاورزی پایدار به سمت کشاورزی دانش بنیان و هوشمند عنوان کرد و گفت: دستیابی به امنیت و ایمنی غذایی پایدار با حفظ منابع پایه تولید تنها با توسعه علم و دانش وبکارگیری فنون کشاورزی دانش بنیان میسر خواهد بود.


وی تصریح کرد: زمینه پیاده سازی کشاورزی با هوشمندسازی و به‌کارگیری همه جانبه فناوری های نوین در این عرصه برای رسیدن به سطوح عالی تولید و خوداتکائی درمحصولات کشاورزی راهبردی،  مستلزم توسعه و بهره‌مندی ازسطوح بالای علمی و به‌کار گیری دانش فنی موجود در عرصه تولید است. 


قربانی افزود: مهم ترین رکن جهت توانمند سازی بهره‌برداران، افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی با فراهم کردن منابع ژنتیکی جدید دارای توانمندی تولیدی بالا و ارقام مقام درمقابل تنش‌های محیطی است.


رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به این نکته که عدم تعادل بین منابع تولید و نیاز باعث افزایش فشار بهره برداری از منابع پایه می‌شود، گفت: بهره‌برداری بی رویه با حداکثر توان از منابع پایه موجود باعث می‌شود این منابع به سرعت دچار تخریب بدون برگشت شوند، لذا برای حفظ تداوم تولید و تامین منابع غذایی علاوه برتاکید برصیانت از منابع تولید باید به سمت افزایش بهره‌وری حرکت کرد. 


قربانی در ادامه افزود: افزایش بهره‌وری منوط به افزایش سطح دانش بهره برداران ازطریق عمق بخشیدن به آموزش های کاربردی و تربیت نیروی کار دانش آموخته است که باعث افزایش ضریب رسوخ دانش در بین کارشناسان پهنه وبهره‌برداران در واحد سطح می‌شود و این امر مستلزم استفاده بهینه از نهاده‌های با توان ذاتی بالا و متناسب با شرایط اقلیمی است.


این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه حاکمیتی وزارت جهاد کشاورزی، سیاستگذاری وحمایت از سرمایه‌گذار در راستای تولید و ترویج دانش کشاورزی است، در این راستا سازمان تات و مراکز تحقیقاتی به عنوان مسئول فعالیت‌های دانش بنیان کاربردی نقش بسزائی در توسعه کشاورزی دانش بنیان و نیل به اهداف بلند مدت رسیدن به خود اتکایی دربسیاری ازمحصولات راهبردی دارند.
 

وی با تاکید بر این نکته که مراکز تحقیقات با برخورداری از نیروهای متخصص و توانمند به عنوان مسئول تحقیقات کاربردی، آموزش و تربیت نیروی انسانی وماهر نقش بسیار مهمی در پیاد سازی برنامه های راهبردی و توسعه کشاورزی دانش بنیان از جمله الگوی کشت دارند، گفت: برای دستیابی به اهداف بلند مدت کشاورزی پایدار با رویکرد امنیت غذایی و صیانت از منابع تولید لازم است مراکز تحقیقاتی دراستان‌ها توسعه، گسترش یافته و به‌طور واقعی مورد حمایت مسئولین قرار گیرند.

6.1.15.0
V6.1.15.0