به گزارش روابط عمومی سازمان تات، گلمحمدی در همایش بزرگداشت روز جهانی تنوع زیستی و هشتادمین سالروز تاسیس هرباریوم ایران که روز دوشنبه -۵خرداد- در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد؛ با اشاره به شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی با عنوان «همگام با طبیعت و توسعه پایدار»، گفت: «شاید تا یک قرن پیش، تعادلی طبیعی میان تولید و مصرف برقرار بود، اما با افزایش جمعیت و نیاز روزافزون بشر به غذا، مداخلات انسانی در طبیعت افزایش یافت و بهرهبرداری از منابع پایه شدت گرفت. در همین راستا، ضرورت تشکیل نهادهایی برای حفاظت از تنوع زیستی پدید آمد.»
وی با یادآوری انتشار کتاب تأثیرگذار «بهار خاموش» به قلم راشل کارسون در دهه ۱۹۷۰، این اثر را نقطه عطفی در آگاهیبخشی عمومی نسبت به اثرات مخرب استفاده بیرویه از سموم کشاورزی بر پرندگان و سایر موجودات زنده دانست.
رئیس سازمان تات ادامه داد: «این سازمان، به عنوان یکی از نهادهای علمی و تحقیقاتی ریشهدار، از حدود یک قرن پیش با تأسیس مؤسساتی چون رازی، شیلات، گیاهپزشکی، اصلاح بذر و سایر موسسات پایهای، در مسیر آیندهنگری و حفاظت از منابع ژنتیکی و تنوع زیستی کشور گام برداشته است.»
گلمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه بینظیر ایران در حفظ ذخایر ژنتیکی اشاره کرد و گفت: «در ساختمان تخصصی نگهداری ذخایر ژنتیکی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بیش از چهار و نیم میلیون نمونه حشره و بندپایان و بالغ بر ۱۵۰ هزار گونه قارچ، خزه، گلسنگ و گیاه نگهداری میشود. برخی از این نمونهها نهتنها در منطقه خاورمیانه، بلکه در سطح جهانی بینظیر هستند و بهعنوان منابع مرجع برای تشخیص علمی مورد استفاده قرار میگیرند.»
وی در پایان با تأکید بر اهمیت منابع پایه مانند آب، خاک و تنوع زیستی در تحقق امنیت غذایی پایدار افزود: «برای رسیدن به چهار رکن اصلی امنیت غذایی یعنی فراهمی، دسترسی، سلامت مصرف و پایداری، راهی جز حفاظت از منابع ارزشمند طبیعی کشور نداریم. همانطور که دکتر صالحی نیز اشاره کردهاند، ایران در میان ۲۵ کشور برتر جهان از نظر تنوع زیستی قرار دارد. امیدواریم با همدلی، همفکری و همراهی، و در سایه شعار دولت یعنی وفاق، بتوانیم به امنیت و اقتدار غذایی پایدار دست یابیم.»



