• ساعت : ۰۹:۳۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ 
  • تعداد بازدید : 213
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات:
اصلاح ارقام گیاهی و تمركز بر ارقامی با ظرفیت ژنتیكی بالا، زمینه‌ساز توسعه كشاورزی پایدار
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اصلاح ارقام گیاهی و تمرکز بر ارقامی با ظرفیت ژنتیکی بالا، فرصت‌های مناسبی را برای توسعه کشاورزی پایدار و دستیابی به خودکفایی در کشور فراهم خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ حسین جعفری، در هفتمین جشنواره معرفی ارقام گیاهی ضمن اشاره به اهمیت معرفی ارقام جدید در حوزه کشاورزی بیان کرد: در سال‌های اخیر، توجه به کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برای مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و مدیران بخش کشاورزی در کشور بوده که این امر موجب بهبود کیفیت محصولات و در نهایت، بهبود وضعیت تغذیه و امنیت غذایی کشور شده است.

وی با تاکید بر اهمیت ارتقاء کیفیت و افزایش پروتئین محصولات، به ویژه گندم و جو، افزود: میانگین پروتئین گندم‌های تولیدی در کشور از ۱۱.۳ درصد به ۱۲ درصد ارتقا یافته است که این افزایش می‌تواند تأثیر بسزایی در بهبود تغذیه جامعه داشته باشد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تات ضمن اشاره به اهمیت نفوذ ارقام جدید در مزارع و باغات، اظهار کرد: معرفی ارقام جدید گندم و جو در کشور، موجب افزایش عملکرد و کاهش هزینه‌های تولید برای کشاورزان شده و به آن‌ها کمک می‌کند تا خود را با تغییرات اقلیمی بهتر تطبیق دهند و مدیریت موثرتری بر تنش‌های زیستی داشته باشند.

جعفری افزود: روند افزایشی در کیفیت و عملکرد محصولات کشاورزی، پیامدهای مثبت زیست‌محیطی نیز به همراه دارد، به طوری که به کاهش ردپای اکولوژیکی بشر و مصرف بهینه منابع طبیعی کمک می‌کند.

وی در پایان بر لزوم همکاری و هم‌افزایی مراکز علمی، دانشگاه‌ها، جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی برای تسریع در این تحولات مثبت تاکید کرد.

گفتنی است؛ در این مراسم از  ۸۹ رقم جدید گیاهی رونمایی شده و از تولیدکنندگان این ارقام تقدیر به عمل آمد، همچنین هفت قرارداد انتقال یافته‌ها و دانش بذور اصلاح شده با بخش خصوصی منعقد شد.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0