• ساعت : ۱۰:۲۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ 
  • تعداد بازدید : 285
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
رسیدن به قله خودكفایی در كشاورزی با توسعه صنعت بذر و اصلاح ارقام گیاهی
غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی ضمن اشاره به بحران آب، شوری، تغییرات اقلیمی و تنش‌های زیستی به عنوان چالش‌های پیش روی تحقق امنیت غذایی در کشور، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با این چالش‌ها، توسعه صنعت بذر و اصلاح ارقام گیاهی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گل‌محمدی در هفتمین جشنواره معرفی ارقام گیاهی ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه اصلاح ارقام گیاهی، اظهار کرد: در حال حاضر وابستگی کشور ما به واردات بذر کمتر از ۲ درصد است که امیدواریم به زودی با تلاش‌های محققان بخش کشاورزی، به خودکفایی کامل برسیم.

وی با اشاره به طولانی بودن فرآیند معرفی ارقام جدید، خاطرنشان کرد: معرفی این ارقام، به طور میانگین 10 سال طول می‌کشد و لازم است که از زمان شروع هر پروژه در خصوص مشکلات احتمالی 10 سال آتی پیش‌بینی و دوراندیشی شود.

رئیس سازمان تات، صنعت بذر را یکی از صنایع بزرگ تجاری در جهان دانست و افزود: گردش مالی سالانه این صنعت ۶۰ میلیارد دلار است و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۹۰ میلیارد دلار برسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در زمینه بذر هیبرید ذرت به خودکفایی رسیده‌ایم، گفت: در حال حاضر ۴ میلیون دلار صادرات بذر هیبرید در کشور صورت می‌گیرد و در تلاش هستیم تا در زمینه بذور سبزی و صیفی نیز خودکفا شویم.

گل‌محمدی، با اشاره به درصد بالای خودمصرفی بذرها توسط کشاورزان به عنوان یکی از مهمترین چالش‌های حوزه کشاورزی، افزود: با بهینه‌سازی مصرف بذر می‌توانیم حداقل ۱۰ درصد در مصرف منابع آبی صرفه‌جویی کنیم.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از فناوری های نوین در حوزه معرفی ارقام، بیان کرد: جهان از سال ۲۰۰۰ به سمت کشت بافت و سلولی رفته و به دنبال آن در زمینه توالی ژن و اصلاح نباتات، فعالیت‌های تحقیقاتی چشمگیری صورت گرفته است.

رئیس سازمان تات بر لزوم همکاری بین بخشی در فرایند اصلاح ارقام تاکید کرد و افزود: ژرم پلاسم‌های موجود در بانک‌های ژن، یکی از منابع اصلی اصلاح بذر هستند و سازمان تات در چارچوب قوانین و مقررات، آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

معاون وزیر جهادکشاورزی، در پایان ابراز امیدواری کرد: با تلاش‌ و همکاری مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌ها، ضریب نفوذ ارقام جدید در بخش کشاورزی افزایش یافته و در آینده نزدیک، شاهد برگزاری اولین جشنواره نفوذ رقم باشیم.

گفتنی است؛ در این مراسم از  ۸۹ رقم جدید گیاهی رونمایی شده و از تولیدکنندگان این ارقام تقدیر به عمل آمد، همچنین هفت قرارداد انتقال یافته‌ها و دانش بذور اصلاح شده با بخش خصوصی منعقد شد.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0