• ساعت : ۱۵:۴۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 971
موفقیت چشمگیر پژوهشگران سازمان تات به عنوان 70 امین مرکز تحقیقاتی جهان؛
نام 17 پژوهشگر این سازمان در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفت
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط «الزویر»، 16 پژوهشگر از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در بین دو درصد از برترین پژوهشگران جهان قرار گرفتند. این دستاورد ارزشمند به‌ویژه در مقایسه با سال گذشته که تنها 10 نفر از این سازمان در این فهرست قرار داشتند، بیانگر تلاش‌های بی‌وقفه محققان و پژوهشگران در حوزه کشاورزی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با هدف رسیدن به امنیت غذایی پایدار و تقویت دانش بنیان کردن بخش کشاورزی، برنامه‌های پژوهشی نوآورانه و متنوعی را در موسسات و مراکز تابعه اجرا کرده است. این موفقیت نه تنها نشان‌دهنده توانمندی‌های علمی و پژوهشی فرهیختگان این سازمان است، بلکه به‌طور مستقیم به افزایش بهره‌وری و کارایی در بخش کشاورزی مرتبط است.

این موفقیت می‌تواند به‌اندازه‌ای الهام‌بخش باشد که دیگر جوانان و محققان را نیز به پیوستن به این مسیر دعوت کند، تا با همکاری در راستای ارتقای پایدار بخش کشاورزی و تحقق اهداف ملی و جهانی، سهم خود را ایفا کنند، به طوری که آموزش عالی بخش کشاورزی می تواند نقطه عطفی برای توسعه و پایداری این مهم باشد؛ با این دستاورد، سازمان تات نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بین‌المللی نیز به عنوان یک نهاد پیشرو در حوزه پژوهش‌های کشاورزی شناخته می‌شود.

امید است که این مسیر موفقیت‌آمیز ادامه داشته باشد و با تلاش‌های بیشتر، شاهد دستیابی به رهیافت‌های نوین و کارآمد در عرصه کشاورزی کشور باشیم.

گفتنی است؛ یکی از نظام‌های ارزیابی پژوهشگران که در چند سال گذشته پدید آمده است و از آن بهره‌برداری می‌شود، ارزیابی پژوهشگران بر پایه شمار و نسبت استنادهای دریافتی‌شان و شناسایی دو درصد برتر آنان است. روش‌شناسی این نظام ارزیابی را نخستین بار پژوهشگران دانشگاه استنفورد معرفی کردند و اکنون این نظام در شرکت انتشاراتی «الزویر» و بر پایه داده‌های نمایه استنادی «اسکوپوس» روزآمد می‌شود.

در این نظام ارزیابی ، داده‌های انتشاراتی و استنادی ۲۲ زمینه فراگیر موضوعی و ۱۷۴ زمینه جزئی موضوعی تحلیل می‌شوند. در هر زمینه علمی، آنانی که بیشترین شمار و نسبت استنادها را گرفته‌اند و در میان دو درصد بالای لیست جای دارند، به عنوان پژوهشگران برتر معرفی می‌شوند.

بر پایه گزارش تازه «الزویر» که در سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر شده است، نام ۲۵۰۳ پژوهشگر از ایران در میان دو درصد برتر پژوهشگران جهان جای گرفته‌اند. در این نظام ارزیابی دو فهرست منتشر می‌شود. فهرست «عملکرد سالانه» داده‌های یک سال مشخص (یعنی سال ۲۰۲۳ میلادی) را بررسی و نام برترین‌ها را منتشر می‌کند و فهرست دیگر «عملکرد شغلی»، پژوهشگران برتر را بر پایه عملکرد همه سال‌ها (از سال ۱۹۶۰ تا سال ۲۰۲۳ میلادی) را شناسایی می‌کند.

روی هم، فهرست عملکرد سالانه دربردارنده ۲۲۳ هزار و ۲۵۲ پژوهشگر از سراسر جهان و ۲ هزار و ۳۲۷ پژوهشگر از کشور ایران است. فهرست عملکرد شغلی نیز دربردارنده ۲۱۷ هزار و ۹۷پ ژوهشگر از سراسر جهان و یک هزار و ۲۰ پژوهشگر از کشور ایران است.
بر پایه این داده‌ها، لیست پژوهشگر این سازمان در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان بدین شرح است : 

 

 

photo14215365251.jpg

 

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0