محمدمهدی قاسمی :
لزوم استفاده از ظرفیت آموزش عالی كشور در بخش كشاورزی
معاون سازمان تات و سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: خلاقیت و نوآوری به وسیله نظام آموزش و توانمند سازی نیرو های انسانی صورت می گیرد كه بخشی از آن بر عهده دانشگاه ها و آموزش عالی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ محمد مهدی قاسمی معاون سازمان تات در مصاحبه با برنامه روزنه رادیو گفت و گو با اشاره به نقش آموزش عالی در توسعه بخش کشاورزی گفت: بخش کشاورزی بیش از ۹۰ درصد وظیفه تحقیق امنیت غذایی کشور را بر عهده دارد، و برای پاسخگویی به نیازهای این بخش قطعاً باید از ظرفیتها ی موجود استفاده شود.
وی در تعریف امنیت غذایی افزود: امنیت غذایی فراهمی کمی و کیفی محصولات مختلف،در دسترس بودن، اقتصادی، فیزیکی و پایداری تولید است .
قاسمی با بیان اینكه برای تحقق امنیت غذایی به علم و دانش و نوآوری نیاز داریم تصریح كرد: جمعیت حدود هشتاد و پنج میلیون نفر كشور ما رو به افزایش است و به غذای بیشتری برای آینده كشور نیاز داریم. چالش های زیادی در خصوص آب و خاك و محیط زیست وجود دارد. اكو سیستم بخش كشاورزی بسیار پیچیده بوده و عدم قطعیت و ریسك در این حوزه فراوان است.
وی اظهار كرد: از بین بردن این ریسك ها نیازمند دانش افزایی و نوآوری و خلاقیت است. خلاقیت و نوآوری به وسیله نظام آموزش و توانمند سازی نیرو های انسانی صورت می گیرد كه بخشی از آن بر عهده دانشگاه ها و آموزش عالی است.
قاسمی در ادامه مطرح كرد: دانشگاه در مقاطع مختلف كاردانی، كارشناسی ارشد و دكترای تخصصی از ظرفیت علم روز دنیا و دانش جهانی برای بهبود بخش كشاورزی و دانش بنیان كردن آن استفاده می كند. به عنوان مثال استفاده از فناوری های نوین در بالا بردن راندمان آبیاری و تغذیه خاص در باغات هر كدام دانشی برای جامعه هدف بهره بردار هستند.
وی با اشاره به اینكه بیش از نود درصد امنیت غذایی در بخش كشاورزی تعریف می شود افزود: ما باید میزان محصول كافی از لحاظ كمی و كیفی و اقتصادی در جامعه تولید كنیم و این تولید مستمر باشد. با توجه به محدودیت های اقلیمی و طبیعی ما باید به وسیله دانش نقطه ضعف ها را به نقطه قوت تبدیل كنیم.
قاسمی افزود: نفوذ دانش یکی از شاخصههای مهم در دانش بنیان کردن بخش کشاورزی است و جوامع اثر بخش از دانش و فناوری روز بهره مند می شوند.
وی با شاره به توسعه افق سطح زیر کشت ادامه داد: با توجه به چالشها و محدودیتهای اقلیمی و طبیعی که پیش رو است بایستی با دانش، نقطه ضعفها را به نقطه قوت تبدیل کرد. امکان بهرهمندی از کشتهای متراکم و گلخانهای در راستای توسعه افق سطح زیر کشت حایز اهمیت است.
سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: آموزش عالی با هدفمندی رشته های تحصیلی ،مسیر را تعیین و ریل گذاری می كند. دانشجویان دانشگاه های مختلف باید دوره مهارت آموزی را بگذرانند، كسانی كه تولید كننده هستند باید صلاحیت های حرفه ای تولید را داشته باشند.
