• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۱۲/۱۴ 
  • تعداد بازدید : 282
next    /  3 prev
با حضور دكتر خیام نكویی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی ، از سند الگوی كشت استان قزوین رونمایی شد / كشت قراردادی، الگوی موفق كشاورزی در ۱۴۰۲ خواهد بود

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین ، در مراسمی که روز یکشنبه 14 اسفندماه جاری با حضور دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زرآسوندی مدیرکل پشتیبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، اعلایی استاندار قزوین ، جهانشاهی رئیس پارک علم و فنآوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور ، محمد حسین عطایی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مهدی رجحانی معاون عمرانی، علی رحمانی معاون اقتصادی سازمان ، ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و  جعفر احمدی رئیس پارک علم و فنآوری قزوین در سالن شهید امامی استانداری برگزار شد ، از سند الگوی کشت محصولات کشاورزی قزوین رونمایی شد.

دکتر خیام نکویی طی سخنانی در این مراسم  با اشاره به اینکه سند امنیت غذایی برای اولین بار در کشور در حال تدوین است ، اظهار کرد: در دنیای امروز داشتن پول الزاما نمیتواند امنیت غذایی یک کشور را تامین نماید  ، بدیهی است که استقلال سیاسی کشور در گرو استقلال اقتصادی است و باید در تولید محصولات غذایی مستقل عمل نمائیم. تولید غذای کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ،  ۱۰۰ میلیون تن افزایش پیدا کرده است، بخشی از این افزایش تولید ناشی از افزایش سطح زیر کشت  و  بخش دیگر نیز ناشی از انتقال و اشاعه  دانش و فن آوری نوین در بخش کشاورزی بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت دانش افزایی بهره برداران بخش کشاورزی گفت: تنها ۳۰ درصد کشاورزان کشور دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و مابقی نیز کم سواد یا فاقد سواد هستند. لذا باید از صاحب نظران و اساتید دانشگاهی برای تربیت نیروهای انسانی متخصص در کشاورزی بیشتر استفاده کنیم. وی با بیان اینکه میانگین سن کشاورزان کشور ۵۳ سال است، تصریح کرد: ما بایستی به دنبال تربیت کشاورزان آینده باشیم و به همین خاطر۴۲ هنرستان کشاورزی امسال در سطح کشور تاسیس و راه اندازی کردیم.

رئیس سازمان تات  با تاکید بر نیاز به یک انقلاب در حوزه افزایش بهره وری در بخش کشاورزی، یادآور شد: باید نظام بهره وری را در بخش کشاورزی به مرحله اجرا در آوریم و  الگوی کشت یعنی بر اساس منابع و اهداف بتوانیم امنیت پایدار غذایی را در کشور فراهم کنیم. 

وی ادامه داد: یک نقشه تناسب اراضی برای کشور به تفکیک استان و شهرستان تهیه شده و متناسب با داده های موجود یک الگوی کشت اولیه با مدلسازی چند هدفه برای هر استان تهیه کرده ایم.

 دکترخیام نکویی ادامه داد :برای تدوین سند الگوی کشت،طبق توافق با وزارت نیرو ۷۲ میلیارد مترمکعب آب در حال حاضر به بخش کشاورزی در کشور اختصاص پیدا کرده که باید ظرف چهار سال به ۶۰ میلیارد متر مکعب برسد، یعنی سالانه سه میلیارد متر مکعب آب باید در بخش کشاورزی صرفه جویی شود. وی افزود : کشت قراردادی مهم ترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت به شمار میرود و امیدواریم اعتبارات مربوط به آن در بودجه سال ۱۴۰۲ به خوبی لحاظ شود.

 دکتر خیام نکویی تصریح نمود که دانش و فناوری روز، باید به حوزه دانش بومی در بخش کشاورزی ورود پیدا کند و  سند الگوی کشت مهمترین ابزار برای تامین امنیت غذایی کشور است.

دکتر احمدی، ریاست پارک علم و فن آوری قزوین نیز طی سخنانی اظهار داشت : یکی از ابزارهای افزایش نفوذ دانش در کشاورزی، دانش بنیان سازی کشاورزی است ، نفوذ دانش در کشاورزی فقط خاص علوم کشاورزی نیست، بلکه ادوات و ابزارهای مرتبط در صنعت دانش بنیان کشاورزی نیز مهم است. وی تصریح نمود که چهار رکن دانش بنیان شدن عبارتند از : مؤسسات و دانشگاهها در تولید علم و فناوری /سازمانهای ناقل فناوری و و جریان سازی آن / وجود کاربر و استفاده کننده ( کشاورز) / مؤسسات و نهادهای پشتیبانی دانش بنیان.

 سخنران بعدی، دکتر زرآسوندی مدیرکل پشتیبانی وزارت علوم بود که طی سخنانی اظهار داشت : پیرو فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری با شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، مقام عالی وزارت اقدام به ایجاد معاونتی با نام معاونت فن آوری و نوآوری در وزارت علوم نمود  که 4 راهبرد اساسی را دنبال میکند :  امنیت زیر ساختهای نوآوری و فن آوری ( ایجاد پردیس) /  تقویت و توسعه زیست بوم فن آوری /  ایجاد مراکز نوکارآفرینی و نوآوری /  تربیت نیروی متخصص و ماهر .

 در پایان دکتراعلایی، استاندار قزوین، از اصلاح الگوی کشت به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر نام برد و گفت: برای تحقق این موضوع باید شاهد عملیاتی شدن کشت قراردادی در استان باشیم و این مهم باید به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد. وی خاطرنشان کرد: کشاورزی، پیشران توسعه استان قزوین است و با بهره وری در آب و ارتقای ضریب تبدیل درآمد ، با استفاده و بهره گیری  از ظرفیت های این بخش می توانیم به خلق ثروت و توسعه هرچه بیشتر استان کمک کنیم. وی تصریح نمود که تلاش فعالان بخش کشاورزی برای کمک به امنیت غذایی کشور در این شرایط دشوار ستودنی است.

استاندار قزوین در پیان تاکید نمود که  مسوولیت اصلی اجرای الگوی کشت با جهاد کشاورزی است و همراهی سایر دستگاه ها در این خصوص نباید نافی مسئولیت های این دستگاه باشد.

 در پایان این مراسم از سند الگوی کست قزوین رونمایی شد و تفاهم نامه ساخت دهکده (پردیس) فناوری و نوآوری کشاورزی قزوین بین استانداری و وزارتخانه های علوم و جهاد کشاورزی به امضاء رسید.

6.1.15.0
V6.1.15.0