• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۱۱/۲۳ 
  • تعداد بازدید : 330
در هشتمین روز از دهه مبارک فجر با حضور مسئولین ارشد کشوری و استانی
از واكسن ORT یكی از مهمترین دستاوردهای بیولوژیك ، در همایش موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب كشور (شیراز) رونمایی شد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، در هشتمین روز از دهه مبارک فجر  از واکسن اورنیتوباکتریوم رینوتراکیال یا ORT یکی از مهمترین دستاوردهای بیولوژیک در سطح کشور در همایشی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور ( مرکز شیراز  ) با حضور مسئولین ارشد کشوری و استانی رونمایی شد.

در این همایش که  سید محمد آقا میری رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی، محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، علی اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، عبدالعلی کریمی معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار فارس ، مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و جمع کثیری از مسئولین ارشد استانی، محققان، پژوهشگران، اساتید دانشگاه و دانشجویان حضور داشتند ، رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور  طی سخنانی اظهار داشت : ما سومین کشوری هستیم که به این دستاورد دست پیدا کردیم و این فناوری کاملا بومی را داریم، کشورهای دیگری مثل هلند و اسراییل در این زمینه فعالیت‌هایی را داشته اند ، با بررسی‌های میدانی که انجام دادیم در مقایسه  با واکسنی که در هلند در سال های قبل ساخته می‌شد، از لحاظ میزان اثربخشی ، پتانسیل بسیار خوبی را دارد.
علی شیرازی نژاد با تاکید بر اینکه تمام این دستاوردها مرهون تلاش بسیار گسترده‌ی علمی در زمینه‌ی تحقیقات، تولید، تضمین کیفیت و کنترل کیفی است، تصریح کرد: همکاری های سازنده چه در مرکز حصارک کرج و چه در استان فارس منجر به تولید یک محصول بسیار مهم و استراتژیک شده است. 
این مقام مسئول با بیان اینکه تقریبا در سال 1392 بود که تحقیقات گسترده را در این زمینه شروع کردیم و در اسکیل آزمایشگاهی به این واکسن دست پیدا کردیم، اظهار داشت : تحقیقات همچنان ادامه داشت و بررسی‌ها انجام می‌شد تا  اینکه در سال 1400  بنا بر اعلام سازمان دامپزشکی کل کشور مبنی بر شیوع این بیماری و احتیاج به واکسن، تحقیقات ما شکل دیگری را به خود گرفت و وارد فازهای نیمه صنعتی و صنعتی شد ؛ نهایتا با تلاش بسیار گسترده‌ای که محققان موسسه رازی داشتند، بعد از یک سال به فاز های نیمه صنعتی و صنعتی وارد شدیم و  ارزیابی های میدانی در این حوزه انجام شد و نتایج بسیار خوب و اثربخشی داشت و تقریبا در دی ماه امسال موفق شدیم که پروانه‌ی ساخت را برای اولین بار در کشور به دست بیاوریم.
این محقق با بیان اینکه تحقیقات و نوآوری ها  در این زمینه  همچنان ادامه دارد، ابراز کرد: آمادگی کامل برای عرضه واکسن ORT به بازار را داریم و بر حسب نیاز سازمان دامپزشکی کل کشور پتانسیل را روی 40 میلیون دز برای سال آینده بسته ایم و  آمادگی کامل داریم یک پوشش بیولوژیک را در این حوزه  داشته‌باشیم.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور با بیان اینکه این موسسه‌ آمادگی کامل دارد تا فعالیت های تحقیقاتی را  با مراکز علمی، پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌ی کاری خود انجام دهد، گفت: در آینده، در حوزه‌ی آبزیان باهمکاری آبزی پروران جنوب واکسنی را رونمایی خواهیم کرد که "آیروموناس هیدروفیلا" در ماهی کپور است.وی با بیان اینکه موسسه رازی، سابقه  یکصد  سال فعالیت را در کارنامه خود دارد  و در حوزه‌ی بیولوژیک در خاورمیانه بی نظیر و  در دنیا کم نظیر  است ، اضافه کرد: در سال‌های متمادی تحقیق و تشخیص در حوزه‌های مختلف پزشکی و دامپزشکی انجام شده است و فراورده‌های بسیار متنوعی را تولید کردیم و توانستیم در این زمینه به عنوان یک شاخص در خاورمیانه مطرح شویم ، و در حوزه‌ی دام واکسن‌های بسیار خوبی را تولید می‌کنیم که ما تولید دو واکسن آنتروتوکسمی و آگالاکسی را در شعبه شیراز داریم که واکسن آگالاکسی منحصرا در شعبه شیراز تولید می شود.
نامبرده ادامه داد:  بسیار مفتخریم که در حوزه طیور واکسن های آنفلوانزا، نیوکاسل و دوگانه نیوکاسل ـ آنفلوانزا در بزرگترین سایت تولید کننده این واکسن ها با داشتن معتبرترین مجوز از سوی سازمان دامپزشکی کشور  در حال فعالیت هستیم و مجوز صادارت را در این زمینه داریم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز طی سخنانی در این همایش اظهار داشت: دستیابی به دانش فنی تولید واکسن ORT بسیار ارزشمند است زیرا که می‌تواند مقدمه‌ای باشد برای تولید سایر واکسن‌هایی که ما در حوزه‌ی طیور نیاز داریم چون که حدود 75 درصد از واکسن‌های مورد نیاز این بخش را از خارج وارد می‌کنیم. وی تصریح کرد:  حدود 7 میلیارد دوز واکسن طیور از خارج از کشور وارد می‌کنیم که دستیابی به دانش تولید واکسن ORT می تواند ما را از واردات سایر واکسن ها بی‌نیاز کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیماری های تنفسی در طیور یکی از بیماری‌هایی است که تلفات قابل توجهی در گله‌های طیور بر جای می گذارد، اظهار کرد: بیماری های تنفسی بین 15 تا 35 درصد تلفات در هر گله می‌تواند ایجاد کند، گاهی اوقات بسته به نوع بیماری تنفسی احتمال دارد که بیش از 50 درصد گله درگیر بیماری شود و باعث تلفات سنگین می شود.

آقامیری تاکید نمود: با تولید واکسن اورنیتوباکتریوم رینوتراکیال یک حاشیه‌ امن ایجاد شده و خطرات کاهش می یابد و اشتیاق بیشتر برای تولیدکننده ایجاد می شود که بتواند از این واکسن استفاده کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک به تمامی دست اندر کاران تولید واکسن ORT در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور در شیراز اضافه کرد: تولید این واکسن دستاورد بسیار  ارزشمندی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این همایش اظهار داشت :  اگر به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های داخلی توجه کنیم ، قطعا"  نمونه اش این چنین خواهد شد که عزیزان ما در موسسه‌ سرم سازی رازی جنوب کشور - شیراز توانستند واکسن ORT  را تولید کنند و حتما از این امر حمایت می‌کنیم. وی با بیان اینکه تولید واکسن ORT برای اولین بار در کشور و به عنوان سومین تولید کننده واکسن در دنیا در موسسه‌ی سرم سازی رازی در جنوب کشور به مرکزیت شیراز مایه مباهات و افتخار جمهوری اسلامی‌ است، افزود: بنا به توصیه مقام معظم رهبری در بودجه 1402تخصیص تقریبا 1.8میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی را پیگیری کرده ایم.
عسکری با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مباحث جدی جوامع بشری است، یادآور شد: ما باید فضای دانش بنیان بخش کشاورزی را فعال کنیم که مورد تاکید معظم رهبری است زیرا که علی‌رغم وجود ظرفیت ها و قابلیت های موجود رشد چهار درصدی پاسخگو نیست.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز در این همایش اظهار داشت :  شعبه شیراز موسسه رازی  دارای  گواهینامه GMP یا بالاترین "مجوز بین المللی صادرات واکسن های طیور"  است  و از طرفی مرکز تحقیق و توسعه واکسن های آبزیان ما، شعبه شیراز و همچنین سایت شیراز مسئول پیگیری شیلات شده است. وی تصریح کرد: سال های گذشته در زمینه آبزیان، واکسن دوگانه لاکتوکوکوزیس و استرپتو کوکوزیس در شیراز تولید شد و در حال حاضر نیز در حال تولید یک واکسن جدید هستند ، در تولید واکسن دوگانه نیوکاسل آنفولانزا  نیز ظرفیت تولیدبسیار خوبی نسبت به گذشته ایجاد شده است و حداقل سالانه ۴۰۰ میلیون دوز ظرفیت دارد. 
به گفته وی؛ جمع ظرفیت شیراز و مرند به ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دوز  در سال  می‌رسد و نیاز به واردات این واکسن ها منتفی شده است. 
رئیس موسسه رازی با اشاره به اینکه در حوزه دام حدود ۹۰درصد تا ۹۵ درصد واکسن ها توسط موسسه رازی تامین می شود، اظهار کرد: در حوزه طیور حدود ۳۰ تا ۳۲ درصد از واکسن های مصرفی از موسسه رازی تامین می شود و همه حدود ۸۰ فرآورده ای که در موسسه رازی تولید می شود همه از تحقیق و توسعه همکاران حاصل شده است.

6.1.15.0
V6.1.15.0