• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۴/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 509
برگزاری روز مزرعه و اجرای بزرگترین تور آموزشی، ترویجی و پژوهشی در مركز آموزش عالی امام خمینی(ره)

برگزاری روز مزرعه و اجرای بزرگترین تور آموزشی، ترویجی و پژوهشی در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)

بزرگترین و دومین تور آموزشی، ترویجی و پژوهشی با عنوان"معرفی و مقایسه ارقام جدید سبزی و صیفی و عملکرد آنها" با مشارکت و همکاری مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) و بخش خصوصی (شرکت گل سم گرگان) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ صبح روز یکشنبه  26 تیرماه 1401 بزرگترین و دومین تور آموزشی، ترویجی و پژوهشی با عنوان"معرفی و مقایسه ارقام جدید سبزی و صیفی و عملکرد آنها" با مشارکت و همکاری مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) و بخش خصوصی (شرکت گل سم گرگان) با حضور دکتر میررحیمی رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)،مهندس شمس آذر رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز،جمعی از مدیران و کارشناسان مرکز امام و موسسات تحقیقاتی استان البرز و بیش از 150نفر از بهره برداران پیشرو سراسر کشور در مزرعه شماره یک  مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)  برگزار شد.

کشاورزان و بهره برداران پیشرو در این تور آموزشی، ترویجی و پژوهشی از نزدیک با ارقام مختلف سبزی و صیفی مقاوم به کم آبی، مقاوم به خشکسالی و مقاوم به آفات و بیماری ها از جمله: 50 رقم گوجه فرنگی ، 10 رقم ذرت، 8 رقم خیار، 25 رقم ملون، 20 رقم هندوانه، 10 رقم بادمجان  آشنا شدند و بر اساس وضعیت آب و هوایی و اقلیم منطقه خود بذور مورد نظر را انتخاب کردند.

مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) از سال 1392 تا کنون توانسته است با همکاری و مشارکت بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز و با برگزاری تورهای آموزشی، ترویجی و پژوهشی، فناوری های نوین و آخرین یافته های علمی و تحقیقاتی  در حوزه بذر و آبیاری را به مزارع منتقل نماید.
سالیانه بیش از هزار نفر از کشاورزان و بهره برداران پیشرو از مزارع مرکز بازدید نموده و با انواع بذور اصلاح شده سبزی و صیفی آشنا می شوند. بهره برداران پیشرو کشاورزی بذور مناسب منطقه جغرافیایی خود را انتخاب نموده و در سطح استان به کشاورزان دیگر معرفی می نمایند و این امر موجب افزایش عملکرد تولید محصولات سبزی و صیفی و صرفه جویی در مصرف آب و سموم شیمیایی در سطح مزارع کشور شده است.

 همچنین به گزارش ایرنا ، رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) در حاشیه این تور آموزشی ،ترویجی ، مستقر در مشکین دشت استان البرز اظهار داشت : ۱۵۰ نفر از کشاورزان پیشرو کشور در یک تور آموزشی با حضور دراین مجموعه با ۱۳۷ رقم جدید سبزی و صیفی و عملکرد آنها آشنا شدند.

وی افزود:  این ارقام شامل حدود ۵۰ رقم تجاری گوجه فرنگی،۲۰ رقم هندوانه، ۱۰ رقم بادمجان،۱۲ رقم کدو،۱۲ رقم ذرت، هشت رقم خیار  و ۲۵ رقم ملون  است که توسط  محققان  در  اراضی کشاورزی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) کشت شده است و  کشاورزان  در این تور آموزشی با ویژگی های هر کدام از این ارقام آشنا  شدند .

نامبرده هدف از برگزاری این تورهای آموزشی را توسعه پایدار بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور  دانست، اظهار داشت:  یکی از مشکلات بزرگ  بخش کشاورزی کشور  استفاده کشاورزان از بذور معمولی است که با ارقام اصلاح شده فاصله عملکردی زیادی دارد.

 رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) گفت: در مزارعی که با همکاری بخش خصوصی شرکت های فناور و کارآفرین در بخش کشاورزی که بر اساس دانش فعالیت می کنند توانسته ایم در این طی ۱۰ سال گذشته فناوری های نوین در حوزه بذر،آبیاری به کشاورزی کشور معرفی کنیم.

وی بیان داشت: سالانه بیش از یک هزار کشاورز پیشرو از کشور از مزارع مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) با این تکنولوژی های نوین مجهز شده و کشت های جدید با بذور اصلاح شده انجام شده آشنا می شوند ،  در مزارع پژوهشی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) از بذور با کیفیت و عملکرد بالا استفاده شده است ؛ به طور مثال گوجه فرنگی در کشور میانگین حدود ۶۰ تن در هکتار برداشت می شود اما در مزرعه مرکز آموزش عالی  امام خمینی(ره) بین  ۱۷۰ تا ۲۵۰ تن در هکتار برداشت دارد.

دکتر میررحیمی گفت: در مزارع این مرکز الگوهای تولید بذر سالم ، محصول سالم و مقاوم به آفات و بیماری ها  رعایت شده و این الگوها به کشاورزان پیشرو برای ترویج در سراسر کشور بیان می شود.

6.1.15.0
V6.1.15.0