دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در گردهمایی سراسری مدیران روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی:
روابط عمومی کلید انعکاس فعالیت های سازمانی به مردم است
دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان که امروز چهارشنبه ۱تیر سال جاری در مشهد مقدس در گردهمایی مدیران روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی سخن می گفت به مفاهیم دانش بنیان از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اشاره کرد. وی ماموریت اصلی وزارت جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی دانست و تلاش برای تحقق شعار سال" تولید دانش بنیان اشتغال آفرین "رفع مشکلات بخش کشاورزی را بر مبنای اجرای روش های دانش بنیان از جمله رویکردهای مهم سازمان تات بر شمرد.
دکتر خیام نکویی روابط عمومی را تلفیقی از دانش، هنر و فن دانست و انتظار خود را از این مجموعه به عنوان پرچمدار ارتباطات وزارت جهادکشاورزی، تمرکز ویژه برروی هدایت فضای مجازی برای رصد، پایش و نظارت برای انعکاس عملکرد واقعی این وزارتخانه و ترویج اقتصاد دانش بنیان عنوان داشت.
رییس سازمان همچنین در خصوص تولید محتوای ارزشمند به عنوان یکی از ماموریتهای مهم روابط عمومی ها در سطح وزارتخانه، تولید محتوای با کیفیت به جای محتوای گسترده را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد که محتوا نباید خسته کننده و طولانی باشد؛ محتوای کوتاه و اثربخش میتواند بر روی مخاطب اثر بیشتری بگذارند.
دکتر خیام نکویی همچنین جایگاه روابط عمومی را در میزان رضایتمندی مردم از عملکرد وزارتخانه ها و سازمان ها را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: لازم است روابط عمومی نیز مانند سایر بخش های وزارت جهاد کشاورزی به لحاظ دانشی ارتقا یابد و از نظر علمی تقویت شود.
وی با بیان این مطلب که امروز کلید انعکاس فعالیت های مجموعه وزارت جهادکشاورزی به مردم "روابط عمومی ها" هستند بیان داشت: یکی از ظرفیت های اقتصاد دانش بنیان شامل نیروی انسانی فرهیخته و توانمند می شود.
دکتر خیام نکویی هم چنین آموزش و مهارت افزایی همکاران روابط عمومی را یک ضرورت دانست و نسبت به در اختیار گذاشتن ظرفیت آموزش و ترویج مجموعه سازمان تات برای مجهز شدن همکاران به دانش روز اعلام آمادگی کرد.
دکتر خیام نکویی با اشاره به اینکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی، تولید دانش بنیان تولیدی مبتنی بر دانش و فناوری و متکی بر دانش و مهارت های علمی و تجربی است. بر فرهنگ سازی؛ بهره مندی از وزنه دانشی در ایجاد کسب و کارها تاکید نمود و افزود: عدالت بنیان بودن، درون زایی، برون گرایی، پویایی و پیشرو بودن از ویژگی های اقتصاد دانش بنیان در سیاست کلی اقتصاد مقاومتی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این موضوع که در بخش کشاورزی باید انقلاب بهره وری ایجاد گردد اذعان داشت: این مسیر از حوزه علم و فناوری می گذرد و در اقتصاد مقاومتی، رشد و بهره وری در بخش کشاورزی با افزایش تولید و ارتقاء کیفیت صورت می پذیرد که این امر منوط به رسوخ دانش در مزرعه می باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به فعالیت بیش از 6700شرکت دانش بنیان در کشور، بر افزایش بهره وری با ایجاد سیستم نوآوری در کشاورزی کشور اذعان نمود و اظهار داشت: انقلاب بهره وری در کشور با تقویت دانش کشاورزان آینده و استفاده از ظرفیت نخبگان در بخش کشاورزی امکان پذیر است.
وی با اشاره به ظرفیت های اقتصاد دانش بنیان کشور و اینکه صنایع دانش بنیان در واقع صنایعی هستند که دانش باعث تحول تولید در آنها شده است؛ بزرگترین ارزش افزوده اقتصادی را حاصل از دانش و فناوری دانست و گفت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری؛ شرکت های دانش بنیان از بهترین مظاهر و موثرترین مولفه های اقتصاد مقاومتی می باشند.
دکتر خیام نکویی با بیان این مطلب که اقتصاد دانش بنیان به معنای بکارگیری دانش و فناوری در زنجیره های اقتصادی مزیت دار و ارتقای بهره وری و رقابت پذیری است بر توجه ویژه به فناوری IT و ICT بعنوان علم زیر بنایی بسیاری از فناوری ها تاکید کرد و افزود: با رسوخ دانش در زنجیره های اقتصادی کشور می توان ارتقای بهره وری را رقم زد و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی کشاورزان نمونه ملی فقط با رسوخ دانش امکان پذیر است.
وی به افزایش بیش از حد درصد آمار جمعیت شهری نسبت به روستایی در طول 40سال گذشته اشاره نمود و گفت: سیل مهاجرت روستائیان به شهر، موجب از دست رفتن کانون های تولید روستایی شده است.
دکتر خیام نکویی با بیان این مطلب که اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی است که ارزش افزوده حاصل از دانش و فناوری نسبت به سایر مؤلفه ها همانند کار، سرمایه و نیروی انسانی بیشتر می باشد افزود: بخش کشاورزی کشور باید از کشاورزی سنتی و غیر تجاری به سوی کشاورزی اقتصادی و دانش بنیان حرکت نماید و این امر از طریق رسوخ دانش و فناوری امکان پذیر است.
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی